BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı kısıtlaması kayıt dışılığı artırabilir----

Kredi kartı kısıtlaması kayıt dışılığı artırabilir

Kredi kartı kısıtlaması kayıt dışılığı artırabilir
12 Temmuz 2024 - 15:31 www.finansgundem.com

BMD Başkanı Öncel, kredi kartı kullanımında taksit uygulamasında yapılabilecek olası bir kısıtlamada, senetle satışın yaygınlaşacağını, dolayısıyla kayıt dışılığın artacağı konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yaptığı değerlendirmede kayıt dışılıkta taksitin önemine dikkat çekti.

Öncel "70’li yılların sonunu 80’li yıllarda Türkiye enflasyonla boğuşurken, henüz üniversitede okuyan gençler ev eşyalarını alıp evlerinin bodrumuna veya uygun bir odasına koyup taksitle bunları ödeyerek ne zaman olacağı belli olmayan evlilik dönemine kendilerini hazırlamaya başlarlardı. Tabii ki o dönemler geride kaldı; ancak geldiğimiz dönemde de mevcut maaşlar ve gelir kalemleri ile gençlerin aile desteği olmadan evlenip yuva kurmaları neredeyse imkansız" dedi.

Pek çok firmanın yıllardır kredi kartı olmadan da taksit yaptığının altını çizen Öncel "Özellikle ev eşyalarında, beyaz eşyada senetle satış yapan çok fazla firma var. Kredi kartına herhangi bir sınırlama gelmesi durumunda ‘kredi kartı out-senet in’ şeklinde bir durum da ortaya çıkabilir. Bu da kayıt dışılığa doğru bizi iter. Bunu da hiç kimsenin tercih edeceğini sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Öncel "Kabaca perakende ticarette yüzde 80-90 ödeme şekli kredi kartıyladır. Ödeme aracı olarak kredi kartının ticari hayatımızdan daha geri planlara doğru itilmesi perakende sektörünü ve perakendeye üretim yapan imalat sektörünü çok olumsuz etkiler ve bu hammaddeye kadar gider. Zincirleme bir etki yaratır" dedi.

Kredi kartı borçlarıyla nasıl başa çıkılır?Kredi kartı borçlarıyla nasıl başa çıkılır?

 

Kredi kartıyla kira ödemek ne kadar mantıklı?Kredi kartıyla kira ödemek ne kadar mantıklı?

 

Kredi kartı adedi mayıs ayında yüzde 15 arttıKredi kartı adedi mayıs ayında yüzde 15 arttı

 

Kredi ve kredi kartında yasal takibe takılanlarda artışKredi ve kredi kartında yasal takibe takılanlarda artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)