Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Günümüzde birçok kişi kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanıyor. Borçların sorunsuz bir şekilde ödenmesi hiçbir zaman kolay ve hoş bir deneyim değildir. Yüksek faiz oranları nedeniyle borçlarla başa çıkmak zorlukları da beraberinde gerektirir. Flowing Cents’in haberinde kart borçlarının ödenmesi için bazı stratejiler paylaşılıyor. Bu stratejileri doğru bir biçimde uygulamak kredi kartı borçlarınızdan hızlı bir şekilde kurtulmanıza yardımcı olabilir:
1. Kartopu Yöntemini Takip Edin
Kartopu yöntemi, önce en düşük miktardaki kredi kartı borcunuzu ödemeyi ifade eder. Bu strateji, sizi motive ederek sorunsuz bir şekilde ödeme yapmanıza yardımcı olabilir. Minimum borca sahip bakiyenizi seçin. Fonlarınızı kredi kartı hesaplarınıza göre eşit miktarlarda bölün. Daha az ödeme yapmanız gereken bir hesap için ek fonlar ayırın. Bu şekilde, ödemeniz gereken hesap sayısını azaltabilirsiniz.
2. Çığ Yöntemini Takip Edin
Bu yöntem, önce en yüksek faiz oranına sahip kart borcunuzu ödemeyi ifade eder. Tutarı minimum ya da maksimum olsun, en yüksek Faiz oranına sahip hesap önceliğiniz olmalıdır. Söz konusu strateji sayesinde banka faizleri için fazla miktarda para kaybetmeyi önleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek faizli borçları ertelemek, ödeme yükünü ve mali stresi artırabilir.
3. Borç Konsolidasyonunu Deneyin
Borç konsolidasyonu, kart borcunuzu hızlı bir şekilde öde yardımcı olabilecek etkili bir yöntem olabilir. Mevcut birden fazla küçük krediyi karşılamak için yeni ve daha büyük krediler almak anlamına gelir. Yeni ve tek kredinizdeki borç faizi, önceki kerdi kartı borçlarınızda ödemeniz gereken faizden daha düşük bir oranda olacaktır. Ayrıca bu büyük kredinin geri ödemesi için daha uzun bir süre alabilirsiniz.
4. Her Ay Daha Fazla Ödeme Yapmaya Çalışın
Her borç bakiyesi için belirli bir minimum ödeme miktarı belirlenmiştir. Her ay bu minimum miktardan daha fazla ödemeye çalışın. Bu yöntem, tüm kredi bölümlerini daha hızlı ödemenize ve zamanla artan istenmeyen faiz oranından kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Gereksiz harcamaları kesmeye çalışın ve borcunuzun her ay daha fazlasını ödemek için biriktirdiğiniz miktarı saklayın.
5. Para Biriktirme Alışkanlıkları Edinin
Tüm kredilerinizi ödemek için harcamalarınızı kesmeniz gerekecektir. Mali gereksinimlerinizi ve aylık gelirlerinizi kağıda dökün. İstenmeyen harcamaları ortadan kaldırın. Yiyecek ve sağlık gibi hayati ihtiyaçları önceliklendirin. Bütçeyi kontrol etmeye yardımcı olması için tasarruflarınızı anında ulaşabileceğiniz bir hesaptan uzak tutmaya çalışın.
6. Maaş Avansı Kredilerine Güvenmeyin
Maaş avansı kredileri geri ödemede çok yüksek faiz talep eder. Bu kredi ve faiz oranı, kişinin gelirine bağlıdır. Maaş avansı kredisi ile ilgili ana risk, size kredi verilmeden önce geri ödeme kapasitenizin kontrol edilmemesidir. Maaş avansı kredilerini ödemek için daha fazla kredi almak zorunda kalabilirsiniz. Bu, sizi daha fazla strese sokar ve verimliliğinizi azaltır.
7. Aylık Faturalarınızı Ödeyin
Elektrik, su veya doğalgaz gibi aylık faturalarınızı geciktirmeyin. Faturalarınızı zamanında ödeyemeyeceğinizi düşünüyorsanız, evde bu enerji kaynaklarının kullanımını azaltmaya çalışın. Maaşınızdan bu faturalar için belirli bir miktar ayırın. Ayrıca tasarruflarınızı da kullanabilirsiniz. Gecikmiş ödemeler, mali yaşamınıza daha fazla sorun ekler.
8. Acil Durum Fonu Oluşturun
Günlük harcamalardan tasarruf yapmak zor bir görev olabilir. Ancak, işsizlik gibi beklenmedik zor durumlara hazırlıklı olmanız gerekir. Bu nedenle, maaşınızdan bir miktar para ayırmaya çalışın. Gelecekte, bu tasarruflara dayanarak sağlıklı bir şekilde hayatta kalabileceksiniz. Bu da krizin sizin için kötüleşmesini önleyecektir.
9. Yatırımdan Uzak Durun
Kredi kartı borçlarıyla başa çıkmaya çalışırken yatırım yapmak asla iyi bir fikir değildir. Yatırım yapmak her zaman finansal kayıpla ilgili yüksek bir risk oranı taşır. Borçluyken para kazanmanız gerekiyorsa, bir iş bulun. Bir miktar kazanın ve ardından yatırım yapın ve kredinizin bir kısmını ödeyin. Yeterince şanslı değilseniz, borçluyken yatırım yapmak finansal hayatınızı bir kâbusa dönüştürebilir.
10. Motivasyonunuzu Koruyun
Motivasyon, kredi kartı borçlarıyla başa çıkmak için kilit faktördür. Mali krizler sırasında moralsiz hissetmek normaldir. Bu olumsuz yaklaşım, verimliliğinizi azaltır ve zor durumlarla başa çıkmakta zorlanırsınız. Bu nedenle, sürekli başarısızlıklarla karşılaşıyor olsanız bile motive kalmanız gereklidir.
CFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yok
Powell'dan enflasyon uyarısı: Tek tehlike değil!
ABD borçlarını nasıl eritebilir?
zor durumlarda kredi kartı borcundaki artış için -aylık ödemeli kredi ile borcu ödeyin.- kredi kartı ile alışverişleri mutlak surette durdurun-temel ihtiyaçlar haricindeki harcamaları kesinlikle yapmayınız. temel ihtiyaçtan kastım. yiyecek ve giyecek harcamaları
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.