BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi için son şans!----

Kredi için son şans!

Kredi için son şans!
14 Temmuz 2013 - 10:57 www.finansgundem.com

Bankacı A. İhsan Gelberi: Araba, ev için hemen kredi alın. Bundan sonra bu kadar düşük faiz görmemiz zor

Moody's'in mayıs ayındaki not artışını 6 ay önceden günü gününe tahmin eden ve adı 'Türk Kâhin'e çıkan Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi, mayıs başında başlayan gelişmekte olan ülkelerden para çıkışlarının sonuna gelindiğini, bundan sonra önemli olanın çıkan bu parayı ürkütmeden ülkeye geri getirmek olduğunu söyledi. Habertürk'e konuşan Gelberi, çıkan bu paranın bir kısmının yaz aylarının ardından yeniden gelişmekte olan ülkelere tekrar döneceğini kaydetti. Gelberi, paranın bu ülkelerin hepsine birden aynı oranda geri gelmeyeceğine, bazı ülkelere öncelik vereceğine dikkat çekti.
CAZİP OLAN PARAYI KAPACAK
“Fonlar, hangi ülkede yatırım yapmak daha cazip ona bakacaklar” diyen Gelberi şöyle devam etti: “Kimin parası daha çok değer kaybetti, kimin faizi daha çok yükseldi, kim piyasaya daha sıcak bakıyor ve piyasa ile inatlaşmıyor bunlara dikkat edeceklerdir.”
Kurun yükselmesinin enflasyon ve büyüme üzerinde zaten etkisinin görüleceğine de dikkat çeken Gelberi, sermayenin yeniden gelmemesi durumunda işlerin daha kötüye gidebileceği uyarısında bulundu. “Çıkan sermayenin mutlaka yeniden Türkiye'ye gelmesi lazım” diyen Gelberi, “Türkiye'nin o paraya ihtiyacı var. Ürkütmeden çıkan o fonları geri getirmeliyiz” dedi. Merkez Bankası'nın % 6.5 olan faiz koridorunun üst bandını yüzde 8.5'e çıkarmasının hazine bonosu faizlerini yükseltmeyeceğini, aksine fonların girmeye başlamasıyla düşüreceğini belirten Gelberi, faiz koridorunun artmasının hiçbir kötü etkisinin olmayacağını sözlerine ekledi.
DOLAR 1.90 TL’NİN ALTINA İNMEZ
Para çıkışının durmasının TL’nin daha fazla değer kaybetmemesi için tek başına yetmeyeceğini, tekrar girişlerin başlaması gerektiğini belirten Gelberi, “Türkiye cari açık veren bir ülke ve her ay o cari açığı kadar paranın Türkiye'ye gelmesi lazım ki, sistem sürdürülebilsin. Daha az para girerse, bu durum kuru etkiler” dedi. Dolarda oynaklığın bir süre devam edebileceğini kaydeden Gelberi, doların artık 1.90 TL'nin altına inmesinin zor olduğunu, kurun stabilize olacağı en iyi noktanın 1.90 seviyesi olduğunu sözlerine ekledi.
KREDİ İÇİN FAİZLER EN UYGUN SEVİYEDE
Hazine bonosu faizlerinin iki katına yakın arttığını ve mevduat faizlerinin de bono faizlerine yaklaştığını belirten Gelberi, bu durumun aslında bankaların kâr marjını azalttığını ve bu yapının sürdürülmesinin pek mümkün olmadığını söyledi. Kredi faizlerinin de eninde sonunda artacağını kaydeden Gelberi, “İşadamı da vatandaş da bunun farkında. Şu anda kredi talebinde bir artış var. Kredi kullanacakların bu Faiz oranlarını artık bulması zor. Kredi kullanıp yatırım yapacak vatandaşlar için en uygun zamandayız” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • birbilen14 Temmuz 2013 15:47

    bu sefer ali ihsan yanılacaksın sıcak para rusyadan irandan aktığı sürece faiz yükselmez göreceksiniz