BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi çekecekler dikkat! ----

Kredi çekecekler dikkat!

Kredi çekecekler dikkat!
30 Eylül 2017 - 19:19 www.finansgundem.com

BDDK, aldığı yeni karar ile birlikte taşıt kredisi çekecekler aracın fatura bedelinin yüzde 70'inden fazla kredi kullanamayacaklar.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik içeren taslak yayımlandı. BDDK tarafından Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te değişiklik yapılması amacıyla hazırlanan yönetmelik taslağı, kurumun resmi sitesinden duyuruldu.

Söz konusu taslak ile ilgili yönetmeliğe 31 Aralık 2013'te eklenen ve taşıt kredilerine ilişkin sınırlamaları içeren maddede değişikliğe gidildi.

Değişiklik kapsamında yeni madde, şu şekilde belirlendi:

Taşıt değerinin yüzde 70'ini aşamaz!

"Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 90 bin Türk lirası ve altında olanlar için yüzde yetmişi aşamaz. Bu oran, nihai fatura değeri 90 bin Türk lirasını aşan binek araçlarda, bedelin 90 bin Türk lirasına kadar olan kısmı için yüzde yetmiş, 90 bin Türk lirasının üstünde olan kısım için yüzde elli olarak uygulanır. İkinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır."

Söz konusu maddede yer alan ve taşıtın nihai fatura değeri olarak belirtilen tutar, daha önce "elli bin Türk lirası" şeklinde belirlenmişti.

Bu arada BDDK, aynı maddenin yer aldığı "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik"te de değişiklik taslağı yayımlayarak söz konusu maddede düzenlemeye gitti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Levent30 Eylül 2017 20:28

    Arkadaslar burada tam tersi daha rahatlatıcı bir önlem almış. Daha önce 50 bin Tl sınırını 90 bine çekmiş. Ozetle onceden 100.000 tl için 60 bin kredi cekebilecekken simdi 68 bin cekebiliyorsun

  • Huk30 Eylül 2017 20:07

    Tamamen siyasi bir karar. Konut değil ki çok uzun vadeli borçlansin. Araba borcu normal bir borç. Amaç kredi büyümesini frenlemek besbelli. Ama bir yandan da faizleri indirin diyor siyasiler. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

  • Ali su30 Eylül 2017 19:49

    Yüzde 70 bile çok .Yüzde 50 'yi geçmemeli