BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKredi büyümesi yüzde 15'e yaklaşır----

Kredi büyümesi yüzde 15'e yaklaşır

Kredi büyümesi yüzde 15'e yaklaşır
25 Ocak 2013 - 13:58 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yıl sonunda kredi büyümesinin yüzde 15’e yaklaşmasını beklediklerini söyledi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yıl sonunda kredi büyümesinin yüzde 15’e yaklaşmasını beklediklerini ve bu seviyenin yüzde 4’lük büyüme hedefi için yeterli olduğunu söyleyerek, bunun üzerinde kredi büyümesi olduğunda gerekli görüldükçe makro ihtiyatı sıkılaştırma adımlarının atılabileceğini söyledi.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) zirvesi için gittiği Davos’ta CNBC-e yayınına katılan Başçı, kredi büyümesi için referans değerleri olan yüzde 15’in Türkiye için makul sürdürülebilir ve Türkiye’nin dayanıklılığını artıracak bir unsur olduğunu söyledi.
Faiz koridorundaki değişikliği değerlendiren Başçı, “Kredi büyümesini kontrol altında tutmak için ölçülü bir adım attık. Kredi büyümesi yıl sonuna doğru yüzde 15’e yaklaşır. Kredi büyüme hızında sapmalar olursa gerekli adımları atarız. Reel efektif döviz kuru seviyesine göre dengeleyici adımlar atabiliriz” dedi.
Enflasyon riski...
Büyümede yüzde 4’ün rahatlıkla aşılacağını belirten Başçı, “Krediler tarafında dikkatli olmamız gerekiyor. Yüzde 15’lik kredi büyümesi yüzde 4’lük büyüme için fazlasıyla yeterli. İç dinamiklerle büyüme yüzde 4’ü rahatlıkla aşar. Yüzde 15’in üzerindeki kredi büyümesi büyümeyi yüzde 4’ün üzerine taşır. Enflasyonist riskleri sınırlamak için daha dikkatli tarafta kalmamız gerekebilir” diye konuştu.
Başçı, iç talep çok güçlü olduğu için büyümede bu yıl rahatlıkla yüzde 4’ün aşılacağını, ilave politika tedbirine canlandırıcı anlamda ihtiyaç duyulmayacağını söyledi. Türkiye’de enflasyonun mutlaka yüzde 5, hatta ilerleyen dönemlerde daha da düşük bir hedefe doğru yavaş yavaş yönelmekte fayda olduğunu söyleyen Başçı, fiyat istikrarının her zaman için bir numaralı öncelik olduğunu belirtti.


 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)