Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
KPMG’nin “Bankacılıkta Kurumsal Gelişim: Birleşme ve Satın Alma İşlemlerinin Yönü” raporu, dünyanın önde gelen bankacılık kuruluşlarının, küresel mali krize rağmen, önümüzdeki 3 yıl içerisinde organizasyonel büyüme konusunda iyimser olduklarını ortaya koydu
Geçtiğimiz 10 yılda bankacılık kuruluşları küresel mali krizin etkisiyle dramatik bir değişim geçirdi. İstikrarsız piyasaların ve artan düzenlemelerin ışığında bankalar kapsamlı bir yeniden yapılanmaya girdi.KPMG’nin hazırladığı “Bankacılıkta Kurumsal Gelişim: Birleşme ve Satın Alma İşlemlerinin Yönü” raporu, kurumsal gelişim ekiplerinin, bankaların yeniden yapılandırma süreçlerinde izledikleri yöntemlere ilişkin çarpıcı sonuçlar içeriyor. KPMG’nin 2015’te hazırladığı ”Kurumsal Gelişimin Bankacılıktaki Gelişen Rolü” raporunun devamı sayılan çalışma, dünyanın önde gelen bankalarında görevli gelişim ekiplerinin fintech, veri analizi gibi yeni alanlarda nasıl geliştiğini gösteriyor.
‘Tek bir yol yok’
KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Sinem Cantürk, rapora ilişkin açıklamasında, “Günümüzde bankalar için ortak bir yol yok. Bankaların sektörlerinde ve farklı coğrafyalarda büyümeye hevesli olduğu kriz öncesi dönemin aksine, günümüzde her bankacılık kuruluşunun farklı bir DNA’sı, büyümeye karşı farklı ölçüde bir ilgisi var” diye konuştu. Cantürk, günümüzde bankaların organizasyonel taleplere daha iyi cevap verebilmek için kendileriyle yarıştıklarını vurguladı.
Sinem Cantürk, KPMG’nin hazırladığı son raporun, birleşme ve satın alma uzmanları ile stratejistlere, bankaların hızla değişen işleyişe ayak uydurması konusunda yol göstermeyi amaçladığını sözlerine ekledi.
Büyümenin ana itici gücü
Rapora göre dünyanın önde gelen bankalarının büyük bölümü, organik büyümeyi, büyüme stratejilerinin ana gücü olarak görüyor. Araştırmaya katılan Avrupalı bankalar, kriz öncesi döneme nazaran yavaş olmakla birlikte, hala organik büyümeyi öncelikli planları arasında görüyor. Asya merkezli bankaların da, Avrupa’da olduğu gibi, sıkı düzenlemeler ve para politikalarının etkisine karşın, organik büyüme konusunda güçlü sinyaller verdiği belirtiliyor. Araştırmaya katılan bankaların, birleşme ve satın alma işlemlerine ağırlık vermelerindeki ilk üç neden şu şekilde sıralanıyor:
Pazar paylarını konsolide etmek ( yüzde 71)
Müşteri tabanlarını genişletmek (yüzde 65)
Yeni iş kollarına girmek (yüzde 42)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.