Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Kozmetik Denetim Dairesi Başkanlığı, Kozmetik Ürünlere İlişkin 2020 Yılı İkinci Çeyrek Denetim Raporu'nu yayınladı. Kurum tarafından basın açıklamasıyla duyurulan raporla ilgili, “2020 yılı ikinci üç aylık dönem ‘Nisan-Mayıs-Haziran' toplamında kozmetik ürünler piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilmiş olup bu ürünlere idari yaptırımlar -idari para cezası, geri çekme, imha iş ve işlemleri- uygulanmıştır.” denildi.
MAHKEME VE EMNİYET DE BİLDİRDİ
Toplam 520 kozmetik ürünü denetleyen kurum bu ürünlerin 431'inin teknik düzenlemeye aykırı olduğunu tespit etti. Denetimden sadece 78 ürün geçebildi. 11 kozmetik ürün ise güvensiz olduğu gerekçesi ile toplatılarak imha edildi. Teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesi ile firmalara toplam 427 bin 599 TL para cezası kesildi.
Mevzuat çerçevesinde verilen 80 bin TL'lik ek ceza ile firmalara kesilen ceza miktarı 507 bin 599 TL oldu. Mahkemeler/Savcılıklar, Emniyet/kolluk kuvvetleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ulaşan ve incelemeler neticesinde sahte/kaçak/taklit olduğu belirlenen 7 bin 306 adet ürün 5324 sayılı Kozmetik Kanunu uyarınca güvensiz ürün kapsamına alındı.
MAVİ SERUM DA LİSTEDE
Güvensiz ürün kapsamına alınan ürünlerden üreticisi belli olan 7 bin 250 adet ürün hakkında ‘Sağlık Bakanlığına bildirimde bulunmaksızın kozmetik ürün (parfüm) üretmekten 20'şer bin TL idari para cezası kesildi ve imha işlemi uygulandı. 56 adet güneşe karşı koruma sağlayan kozmetik ürün için ise yalnızca imha işlemi uygulandı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu söz konusu raporla birlikte ihlalde bulunan bazı markaları da açıkladı. Reklam filmlerinde bazı ünlü oyuncuların da yer aldığı, televizyon ve sosyal medyada yoğun reklamlarının görüldüğü Mavi Serum’un da yasaklılar listesinde yer alması dikkat çekti. İhlalde bulunan markaların ihlal tespitlerinde “Ürünün formülasyonunda kozmetik mevzuatına aykırı bileşen olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Saç bakım ürünleri, sıvı el dezenfektanları ve güneş kremleri gibi ünlü markalar söz konusu ihlal listesine girdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.