BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKöylüden alıp, 60 kuruşa satacak----

Köylüden alıp, 60 kuruşa satacak

Köylüden alıp, 60 kuruşa satacak
10 Ekim 2017 - 16:36 www.finansgundem.com

Adana'nın ziraat mühendisi kökenli Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, vatandaşların yumurta, süt gibi temel gıda ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanması için aktif rol oynayacağını söyledi

Son dönemde geleneksel lezzetleri ekonomiye çevirmek için Hatay, Gaziantep ve Adana arasında büyük rekabet yaşandığını kaydeden Sözlü, “Adana'ya özgü 100 çeşit yemek bulunuyor. Fakat bilinen sadece kebap. Geriye kalan 99 çeşit yemeğin de tescil edilmesi için çalışma başlattık” dedi.

40 BİN TAVUK DAĞITILDI

Kentte yaşayan vatandaşların ucuz ve sağlıklı gıdalar alması için bazı projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Sözlü, ”Salma (doğal) Tavuk Projesi'ni Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde uygulamaya başladık. 80 köylüye 495'er adet olmak üzere toplam 40 bin yumurta tavuğu dağıtıldı. Yılda ortalama 310 yumurta yumurtlayan ‘Atak S' cinsi tavukların yanı sıra köylülere kümes, yem, otomatik suluk, yemlik, folluk ve veterinerlik desteği sağlıyoruz. Daha sonra biz bu yumurtaları köylülerden alarak Biyumurta markasıyla tanesini 60 kuruştan satacağız” dedi.

KÖPRÜ İÇİN KREDİ ONAYI ALAMADIK

Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından temeli atılan, kentin gelecekteki 30-40 yıllık ulaşımını rahatlatacak, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatının devam ettiğini söyledi. Sözlü, “Seyhan Nehri'ni yeni gerdanlığı olan 1.625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki köprüyü 2018 yılında Adanalıların hizmetine sunacağız. Köprü inşaatını kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz. Köprünün finansmanı için yabancı kaynak bulduk. Ancak Ankara krediye onay vermedi. Her şeye rağmen köprüyü tamamlayacağız” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)