Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Atina Akademisi'nden immünolog Evangelos Andreakos liderliğindeki araştırmacılar, "SARS-CoV-2'ye karşı doğuştan gelen direncin genetik ve immünolojik temeline dair çok az şey biliyoruz" diye yazdı.
Andreakos ve ekibine göre tüm hanenin enfekte olduğu ama bir kişinin hastalıktan etkilenmediği veya birçok kez "ateş hattında" kaldıktan sonra bile hasta olmayan kişilerin bulunduğu örnekler mevcut.
Öte yandan bu tür bir direncin varlığına dair şimdiye dek çok az bulgu elde edildi. Bunlardan birinde bazı kan gruplarından (özellikle 0 tipinin) insanların Kovid-19’u daha hafif atlatma şansının daha fazla olduğu ortaya çıkmıştı.
Ancak bu tür çabaların yetersiz kaldığını düşünen araştırmacılar, SARS-CoV-2'ye genetik açıdan dirençli olabilecek bu kişileri ortaya çıkarmak için daha fazlasını yapmak gerektiğini savundu.
Hakemli bilimsel dergi Nature Immunology’de yayımlanan yeni bir makalede ekip, bunu nasıl yapacaklarını özetledi ve strateji oluşturdu.
Ekip, "SARS-CoV-2 enfeksiyonuna doğal olarak dirençli bireyleri belirlemek, deneye katmak ve genetik yapılarını analiz etmek için bir strateji öneriyoruz" diye yazdı.
Bu strateji ilk olarak semptomatik Kovid hastalarının bulunduğu hanelerde yaşayan ve enfekte olmadan kalabilen kişilere odaklanılmasını gerektiriyor.
Bunun ardından da koruyucu ekipmanlar olmadan en az 1 saat boyunca bir Kovid hastasına maruz kalmasına rağmen hastalanmayan kişiler incelenecek.
Bu kişilerin gerçekten de enfekte olmadığını kanıtlamak için kan örnekleri alınacak ve örneklerde T hücrelerinin var olup olmadığına bakılacak.
Araştırmacılar, kriterleri karşılayan halihazırda 400'den fazla kişinin inceleme için kaydedildiğini belirtti.
Bu kriterlere uygun olduğunu düşünenlerin kendileriyle iletişime geçebileceğini aktaran ekip, Kovid-19’un uzun süre daha gündemde kalacağını ifade ediyor.
Bu nedenle virüsten korunmanın genetik yolunu bulmak büyük bir fark yaratabilir. Zira uzmanlar yararlı genetik farklılıkları taklit edebilecek ilaçlar üretmenin mümkün olduğunu söylüyor.
DSÖ'den Meme kanseri hakkında açıklama
Sigaraya karşı yeni uygulama teklifi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.