Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, ocak-ağustos döneminde güzellik, makyaj, cilt bakımı, manikür ve pedikür ürünlerinin ithalatında azalış gerçekleşirken, ihracatta ise artış kaydedildi.
Güzellik, makyaj, cilt bakımı, manikür ve pedikür ürünlerinin ithalatı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik ve sosyal etkilerinin gölgesinde geçen ocak-ağustos döneminde yıllık bazda yüzde 18,2 azaldı ve 53 milyon 542 bin dolar seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye bu dönemde en çok Fransa'dan kozmetik ürünleri ithal etti. Yılın 8 ayında Fransa'dan 18,1 milyon dolarlık, Almanya'dan 7,3 milyon dolarlık, Güney Kore'den 5,1 milyon dolarlık, İsviçre ve ABD'den 3,5 milyon dolarlık güzellik, makyaj, cilt bakımı, manikür ve pedikür ürünü satın alındı.
Ruj, pudra, allık ve göz makyajı ürünlerinin ithalatı 5 yılın en düşüğünde
Ocak-ağustos döneminde ruj, pudra, allık ve göz makyajı ürünlerinin ithalatı son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Bu ürünler arasından geçen yılın aynı dönemine kıyasla ithalatı en fazla düşen ürün ise ruj oldu. Ruj ithalatı söz konusu dönemde yüzde 52,1 azalarak 6,6 milyon dolara düştü. Pudra ithalatı da yılın 8 ayında yıllık bazda yüzde 37,6 azaldı ve 3 milyon dolar oldu. Bu dönemde allık ithalatı yüzde 24,9 düşerek 2,3 milyon dolar ve göz makyajı ürünleri ithalatı yüzde 24,7 düşerek 24,6 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.
Kozmetik ürünleri ihracatında artış eğilimi
Türkiye'nin ocak-ağustos dönemindeki güzellik, makyaj, cilt bakımı, manikür ve pedikür ürünleri ihracatı ise son 5 yılda artış eğilimini sürdürdü ve bu süreçte 2,5 kat arttı.
Söz konusu ihracat kalemi yılın 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artarak 31,7 milyon dolar seviyesine çıktı. Türkiye'nin kozmetik ürünlerini en çok satın alan ülke ABD oldu. Bu dönemde ABD'ye 6 milyon dolarlık, Hollanda'ya 4,2 milyon dolarlık, Irak'a 2,1 milyon dolarlık, Bosna Hersek'e 2 milyon dolarlık ve Suudi Arabistan'a 1,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.