Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Malezya'nın Selangor eyaletindeki bir yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşı merkezi 204 sağlık çalışanının Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine bir süreliğine kapatıldı.
Ulusal Kovid-19 Bağışıklığından Sorumlu Bakan Hayri Cemaleddin, Şah Alam kentinde aşı merkezi olarak kullanılan IDEAL Kongre Merkezinde 2 çalışanın 10 Temmuz'da Kovid-19 belirtisi göstermesi üzerine merkezdeki bütün çalışanlara toplu test yapıldığını açıkladı.
Hayri, testler sonucunda 204 çalışanda Kovid-19 virüsünün görüldüğünü kaydetti ve aşı merkezinin bir süreliğine kapatıldığını ifade etti.
Günde 300 bin civarında Kovid-19 aşılamasının yapıldığı Malezya'da şimdiye kadar 11 milyon 366 bin 710 kişiye birinci ve ikinci doz aşı uygulandı.
Malezya'da toplam 844 bin 870 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkarken virüs kaynaklı can kayıplarının sayısı 6 bin 260'a ulaştı.
Ülkede günlük Kovid-19 vakalarında 8 bin ve üstü dolaylarında artış oluyor.
HİNDİSTAN'DA SAHTE AŞI SKANDALI YAŞANMIŞTI
Bir diğer Güney Asya ülkesi hindistan'da da temmuz ayının başında aşı skandalı yaşanmış; koronavirüs aşısı yerine tuzlu su karışımı satan dolandırıcılar tutuklanmıştı.
CNN International'da yer alan habere göre, ülkede binlerce kişiye sahte koronavirüs (Kovid-19) aşısı kurbanı oldu.
Aynı habere göre, ülkede aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu binlerce kişiye aşı yerine tuzlu su enjekte edildi.
Güvenlik güçleri son iki ay içinde Mumbai ve Bengal'deki yaklaşık 12 aşılama bölgesinde sahte aşı satan 14 kişiyi tutukladı.
Ülke basınında yer alan haberlere göre, sahtekarlar 'aşı'lar için 10 ila 17 dolar arasında ücret talep etti.
Sahte aşıları satan çeten yaklaşık 30 bin dolar (yaklaşık 260 bin TL) gelir elde ettiği de gelen haberler arasında
Şahte aşı çetesine yönelik operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan polis sözcüsü Vishal Thakur, 'Tutuklananlar suç komplosu, hile ve sahtecilikle suçlanıyor' dedi.
Vaka ile ilgili olarak haziran ayında polise, sahte aşıyı olan bazı kişilerin, aşı sertifikalarının hiçbirinin hükümetin çevrimiçi portalında görünmediğinden şüphelenmelerinin ardından soruşturulmaya başlanmıştı.
DSÖ'den Delta açıklaması: Aşılar ne kadar koruyor?
Aşı olmayan sağlık personeline maaş yok
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.