Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilere 360 bin liraya varan desteğin yolunu açıyor. Bu yıl devreye alınan Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında geleneksel alanlarda faaliyet gösterecek girişimcilere 60 bin, imalatçı ve yenilikçi iş yapacaklara ise 360 bin liraya varan destek sağlanıyor.
GELENEKSEL GİRİŞİMCİ PROGRAMI
Başvuru tarihi itibariyle son 1 yıl içinde kurulmuş olan işletmelere destek sağlanıyor.
Kuruluş desteği kapsamında gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeler için 5 bin lira, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeler için 10 bin lira hibe destek veriliyor..
Performans desteği kapsamında, işletmelerin çalıştırdıkları personele ilişkin SGK'ya ödedikleri prim gün sayıları için hedeflenen asgari rakamlara ulaşmaları durumunda hibe olarak destek sağlanıyor. İşletmeler desteğin ilk yılında 5-20 bin, ikinci yılında da 5-20 bin lira arasında ödeme alabiliyor. Girişimcinin; genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda her bir performans döneminde belirlenen tutarlara 5 bin lira ekleniyor..
İLERİ GİRİŞİMCİ PROGRAMI
Başvuru tarihi itibariyle son 1 yıl içinde kurulmuş olan, 'İleri Girişimci Programı Kapsamındaki Faaliyet Konuları Tablosu'nda yer alan konularda faaliyet gösteren işletmelere destek sağlanıyor.
Kuruluş desteği kapsamında gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeler için 5 bin lira, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeler için 10 bin lira hibe sağlanıyor..
Performans desteği kapsamında, desteğin ilk yılında 5-20 bin, ikinci yılında da 5-20 bin lira ödeme alınabiliyor. Girişimci; genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakınıysa her bir performans döneminde belirlenen tutarlara 5 bin lira ekleniyor.
Yüzde 75 destek oranı ile makine, teçhizat ve yazılım desteği sağlanıyor. Destek tutarı; işletme düşük orta-düşük teknoloji düzeyindeyse 100 bin, orta yüksek teknoloji seviyesindeyse 200 bin, yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda ise 300 bin lira..
Destekleme kararı verilen makine, teçhizat ve yazılımın; Sanayi Bakanlığı'nın Yerli Malı Tebliği'ne uygun olarak alınmış ve fatura tarihi itibariyle güncel yerli malı belgesi ile tefrik edilmesi durumunda, destek oranına yüzde 15 ilave ediliyor.
İşletmelere ileri girişimci mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği kapsamında ise yüzde 75 oranında, 10 bin liraya kadar destek sağlanıyor. (Takvim)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.