Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başbakan Binali Yıldırım tarafından aralık ayında ağırlıklı olarak KOBİ'lere sağlanacağı açıklanan kredi destekleri, büyük bir ilgiyle karşılandı. Ekonomist dergisi KOSGEB, Kredi Garanti Fonu (KGF) üzerinden sağlanacak desteklerin uygulama aşamasına geçip geçmediğini araştırdı.
Ziraat Bankası ve Denizbank tarafından kullandırılan 'Nefes Kredisi' kullandırılmaya başlandı. KOSGEB üzerinden 15 bin KOBİ'ye kullandırılması öngörülen 0 faizli, 50 bin liralık destek için 300 bine yakın başvuru yapıldı. Bir bankacı, ilginin yüksekliğini kredinin çok uygun olmasına bağlıyor. Aynı bankacı, "Bu krediye başvurmayanı dövüyorlar desek haksızlık etmeyiz" diyor.
15 bin KOBİ'ye kullandırılacak bu kredi için yaklaşık 300 bin başvuru yapıldığından, Başbakan Yıldırım, "Bütün başvuruları değerlendireceğiz" diyerek uygulamanın genişleyeceğini açıkladı. Ancak, bunun için KOSGEB'e yeni kaynak aktarılması gerektiğine dikkat çekiliyor.
KGF üzerinden şirketlere sağlanacağı açıklanan 250 milyar liralık kredi desteğine gelince... KGF, kredi kullanımı için bankalarla protokoller yapmaya başladı. Edindiğimiz bilgiye göre, Ziraat Bankası ve Denizbank'a sağlanan öncelik sonrasında Garanti, İş, Akbank, Yapı Kredi, Finansbank, TEB, Şekerbank gibi bankalarla protokol görüşmeleri başlatıldı. Bankalara ilk etapta 100 milyon liralık limit verildiği bilgisine ulaştık. Büyük bir bankanın KOBİ sorumlusu, "Bu rakamlar çok küçük ama kullandırdıkça yeni limitler sağlanacak" diyor.
KGF'nin sağlayacağı limitler konusunda özellikle 'batık' uyarısı öne çıkıyor. Bilindiği gibi KGF, bu kredilerde batık oranını yüzde 7 olarak belirledi. Bir bankacı, "KOBİ segmentinde batık oranı yüzde 4 civarında. Yüzde 7 çok makul bir oran. Ayrıca kim daha az kredi batırırsa, daha çok limit alabilecek. Bence çok yerinde ve doğru bir kriter" değerlendirmesinde bulunuyor.
Özellikle KGF kaynaklı kredilerin koşullarındaki yumuşamanın, teminat yaratma sıkıntısı içinde olan şirketlere önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Böylece, teminat gösterme sıkıntısı yaşayan şirketler, projelerine dayanarak kaynak sağlama olanağına kavuşacak.
verirlerse sonrada burnunuzdan getirirler. demedi demeyin.
Eyyyy vatandaş simdi tatli tatli krediyi aliyosun da yarin işler dahada kötüleşmesi durumunda ne yapacan onuda bi düşünün sonra evini ocagini satmak zorunda kalma
çok ilginç?kapı gibi bir sürü banka varken neden Denizbank ?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.