Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, devam eden çalışmaları ve geçtiğimiz sene verdikleri destekler hakkında bilgi verdi.
Uzkurt, 2017 yılında en fazla desteğin imalat sanayine verildiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:
"İmalat sanayinde geçen sene yaklaşık 18 bin 125 işletmemize 408 milyon lira proje bazlı destek verdik. Bilgi ve iletişim sektöründe 2017 yılında yaklaşık 2 bin firmamıza 35 milyon lira destek verdik. Bilgi ve iletişim sektöründe özellikle yazılımcılarımıza, yazılım projelerine bu yıl özel bir destek programı üzerinde çalışıyoruz.
Bu sektöre vereceğimiz destek miktarlarını artırmak istiyoruz. Özellikle bilişim, yazılım sektörünün diğer tüm sektörlerin temel dinamiği haline geldiğini biliyoruz. Özellikle KOBİ'lerimizi bilişim ve yazılım alanında güçlendirdiğimiz takdirde KOBİ'lerin katmadeğerli üretimler, teknolojik üretimler ve yurt dışına açılma konusunda ciddi avantaja sahip olacaklar."
"Yazılıma verilecek özel destek çalışmaları sürüyor"
Yazılım tarafına verilecek özel destek hakkında çalışmaların sürdüğünü aktaran 2018 yılında çağrıya çıkacaklarını söyledi.
Geçtiğimiz sene KOSGEB olarak KOBİ'lere önemli destekler vediklerinin altını çizen Uzkurt, KOBİ'lere proje bazlı ve kredi faiz desteği şeklinde iki tür destek verdiklerini anımsattı.
Uzkurt, verilen desteklere ilişkin şu bilgileri verdi:
"2017 yılında proje bazlı desteklerimiz açısından yaklaşık 54 bin 862 işletmeye 953 milyon lira destek verdik. Ancak bu rakamı sadece projelerin değeri olarak algılamak yanlış, bazı projeler bir kaç yıllık olabiliyor, o projeleri önümüzdeki dönemde de desteklemeye devam edeceğiz.
Diğer yandan kredi faiz desteğine baktığımızda 2017'de yaklaşık 290 bin 379 işletmeye kredi kullandırdık ve bu kredilerin tamamının faizini biz karşıladık. Bu anlamda da 2017 yılında 7 milyar 790 milyon lira KOBİ'lerimize kredi hacmi oluşturduk bu krediyi bankalardan kullandılar ve biz yaklaşık 1 milyar 760 milyon liralık Faiz kısmını karşıladık. Bu, KOBİ'lerimizin finansmana erişimi konusunda ciddi bir rakam."
Milletin parasını üç beş beceriksiz işletmeciye peşkeş çekin....bunun vebali size...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.