BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKoronada yeni varyant endişesi: En öldürücü virüs olabilir----

Koronada yeni varyant endişesi: En öldürücü virüs olabilir

Koronada yeni varyant endişesi: En öldürücü virüs olabilir
18 Ekim 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

İsveç'ye yapılan bir araştırma, koronanın en çok mutasyona uğrayan türü olan Omikron'un alt türü BA.2.75.2 ile ilgili endişe verici bulgulara ulaştı.

Araştırmaya göre Kovid'in yeni mutasyonlar geçirebileceğini ifade eden bilim insanları Omikron BA.2.75.2 kod adlı virüsün bu zamana kadar görülmüş en dayanıklı ve öldürücü virüs olabileceğini söyledi.

Bu varyantın salgını hızlandırmasını bekleyen bilim insanları, “Omikron BA.2.75.2, kandaki antikoru alt edebilir ve ayrıca Kovid-19’u ağır geçiren kişilere yönelik antikor ilaçlarına karşı da bağışıklık oluşturabilir” ifadelerini kullandı.

Aşılar etkili mi, değil mi?

Uzmanlar, geliştirilen yeni aşıların bu varyanta karşı etkili olup olmadığını henüz tespit edemezken Lancet Infectious Diseases’de yayınlanan bir araştırmada, aşıların Omikron’un alt varyantlarına karşı belli bir oranda koruma sağladığı, ama bazı varyantlara karşı etkisinin olmadığı ispatlandı.

Araştırmayı yürüten Karolinska Enstitüsü’nde Mikrobiyoloji, Tümör ve Hücre Biyolojisi Departmanı’nda görevli doçent doktor Ben Murrell, “Antikor bağışıklığı tamamen gitmese de BA.2.75.2 daha önce incelediğimiz varyantlara oranla çok ciddi bir direnç gösterdi” diye konuştu.

Kovid salgını bitmeyecek

Şu an dünyada Omikron BA.5 varyantı yaygın virüs olurken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de BA.2.75.2’yi yakından takip ettiklerini bildirmişti.

Sözcü'nün aktardığına göre bilim insanları, Korona salgınının Omikron BA.2.75.2 ile bitmeyeceğini ve virüsün yeni varyantlarla da evrime devam edeceğini duyurdu.

Almanya’da Kovid ile mücadelede yeni bir kampanya başlatıldı

 

Almanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor

 

DSÖ'den uzun Kovid uyarısı: Kadınlar daha çok etkileniyor!

 

Kovid-19 pandemisi bitti mi? İstatistikler ne diyor?

 

Omikron uyarısı: Bu iki semptom varsa hemen test olun!

 

Omikron’un gece çıkan belirtisine dikkat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)