Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere'de yayınlanan tıp dergisi Lancet'te yer alan araştırma kapsamında 3 bin 600'den fazla korona virüs test sonucu incelendi.
Buna göre yoksulluk, yaş ve kronik karaciğer hastalığının korona virüse yakalanma riskini artırdığı sonucuna varıldı.
Söz konusu araştırmaya göre zengin bölgelerde yaşayan 600 kişinin sadece yüzde 7,7’sinin korona virüs testi pozitif çıkarken, bu oran yoksul bölgelerde yaşayan 600 kişide yüzde 29.5’e yükseldi.
40 ila 64 yaş arasındaki insanların enfeksiyon riskinin daha yüksek olduğu sonucuna varılan araştırmada, bu yaş grubunun yüzde 18,5'inin enfekte olduğu, 17 yaş altındakilerin ise sadece yüzde 4,6 oranında hastalığa yakalandığı belirtildi.
Erkeklerin korona virüs risk oranının yüzde 18,4, kadınların ise yüzde 13,3 olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre siyah ırkın koronavirüse yakalanma olasılığı beyaz ırka göre dört kat daha fazla.
Araştırmada imzası bulunan Halk Sağlığı Kurumu yetkilisi Gayatri Amirthalingam, “Kovid-19 hakkındaki bilgimiz her geçen gün gelişiyor. Korona virüs testi pozitif çıkan kişilerin temel bakım sonuçlarının analizi, Kovid-19’un farklı demografik gruplardaki insanları nasıl etkilediğini anlamamıza önemli bir katkı sağladı” dedi.
Araştırmada bilinen aksine ilginç bir sonuç da ortaya çıktı. Buna göre sigara içenlerin enfekte olma olasılığı içmeyenlere göre daha düşük.
Araştırmada, sigara içenlerde korona virüse yakalanma olasılığının yüzde 11.4 olduğu, içmeyenlerde ise bu oranın yüzde 17.9 olarak görüldüğü belirtildi.
Ancak bu sonuç, sigara içmenin bir kişiyi Kovid-19’dan koruduğu anlamına gelmiyor. Sigara içenlerin öksürme olasılığı daha yüksek (korona virüsün önemli bir belirtisi) ve bu nedenle kişinin hasta olmasa bile teste girme olasılığı daha fazla.
Birmingham Üniversitesi'nden bir araştırmacı olan Rachel Jordan ise, araştırmanın risk altındaki topluluklara öncelik vererek test programlarının şekillendirilmesine yardımcı olabileceğini söyledi.
Jordan, “Temel olarak açık olan şey şu ki, belirli risk faktörlerinden bağımsız olarak Kovid-19 salgını sosyal ve ekonomik eşitsizlikleri daha da artırdı” yorumunda bulundu.
Salgın, Hindistan'ı uçuruma sürüklüyor
65 yaş ve üstü yeniden sokağa çıktı
Obama'dan Trump'a Kovid-19 eleştirisi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.