Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya’nın geliştirdiği korona virüs aşısı Sputnik V ile ilgili kritik bir araştırma saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlandı.
Hakemli dergide aşının üçüncü faz test sonuçları yayınlanırken, aşının insanların korona virüs enfekte olmalarına karşı yüzde 91.6 oranında koruma sağladığı açıklandı.
Bilim insanları üçüncü faz sonuçlarının aşının etkililik oranının yüksek olduğu ve korona virüs ile mücadele büyük bir adım olduğu kaydedildi.
Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü’nde geliştirilen aşı ile ilgili testler Eylül ayından beri devam ediyordu. Lancet’te yayınlanan makale ile ilgili konuşan Profesör Ian Jones, “Sputnik V aşısının geliştirilirken hızlı ve şeffaf olmaması eleştirileri topladı. Fakat sonuçlara bakıldığı zaman bilimin temel prensipleri uygulanmış ve her şey açıkça görülüyor. Covid-19 ile mücadelede yeni bir aşı daha karşımızda” dedi.
SADECE 16 VAKA TESPİT EDİLDİ
Gamaleya Enstitüsü’nde görevli Denis Logunov, “Araştırma 19.866 gönüllüden alınan verilerle tamamlandı ve katılımcıların dörtte birine plasebo verilmedi. Moskova’da devam eden denemelerde Eylül ayından beri aşı olanlar arasında 16 semptom gösteren vaka tespit edilirken, plasebo alan grupta 62 vaka tespit edildi” açıklamasını yaptı.
Sputnik V, 21 gün arayla yapılırken aşının koruyuculuk oranının yüzde 91.6 olduğu da vurgulandı.
YAŞLILARDA ORAN YÜKSEK
Ocak ayında Rusya genelinde korona virüs aşısı vurulmaya başlanmıştı. Corona virüsü aşısını fonlayan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriev, “Rusya en başından beri haklıydı. Henüz test aşamasındayken Rusya’da sağlık çalışanlarına aşı vurulması kararı doğruydu. Lancet, siyasi baskı olmaksızın tarafsız bir şekilde araştırmayı inceledi. Rusya, üçüncü fazdaki verileri bazı ülkelerle paylaştı” ifadesini kullandı.
60 yaş üzerindeki 2144 gönüllünün testlere katıldığını ve aşının koruyuculuk oranının yüzde 91.8 olduğunun vurgulandığı araştırmada Sputnik V aşısının hiçbir yan etkisi olmadığı da kayıtlara geçti.
Araştırmada, katılımcılardan dördünün yaşamını yitirdiği fakat bunların aşı ile ilgisi olmadığı belirtildi. London College Imperial’da görevli Profesör Danny Altmann, “Koruyuculuk oranı yüksek gözüküyor ki buna 60 yaşın üzerindekiler de dahil. Corona virüsüyle mücadele küresel bir silahımızın daha olması iyi bir şey” dedi.
İki maske takmak daha fazla koruma sağlar mı?
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan önemli uyarı
Kovid-19 geçirenlerde risk büyük! Uzmanlar o hastalığa karşı uyarıyor
Bebek ziyaretinde 37 kişiye korona virüs bulaştırdı
Dr. Alpay Azap: Bağışıklık için toplumun yüzde 90'nın aşılanması gerekli
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.