<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona sil baştan: En yaygın belirtiler değişti!----

Korona sil baştan: En yaygın belirtiler değişti!

Korona sil baştan: En yaygın belirtiler değişti!
07 Ocak 2022 - 10:54 www.finansingundemi.com

Daha bulaşıcı olan Omikron varyantının yayılması ile korona virüste görülen en yaygın semptomlar da güncellendi.


2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) son dönemde Omikron varyantı ile gündemde...

Uzun bir süredir ateş ve öksürük en yaygın iki semptom olarak karşımıza çıkıyordu. İngiltere'deki ZOE Kovid çalışmasına göre, virüse yakalananlarda en sık görülen belirtiler burun akıntısı, boğaz ağrısı ve baş ağrısı oldu. İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, uzmanlar bunun Omikron'un hızla yayılmasının bir sonucu olduğunun altını çizdi.

Aynı çalışma kapsamında soğuk algınlığı benzeri semptomlar yaşayan kişilerin yüzde 51,3'ünün semptomatik Kovid'e sahip olmasının muhtemel olduğu sonucuna ulaşıldı.

OMİKRON'UN BELİRTİLERİ NELER?

Hürriyet'teki habere göre; Omikron'un ilk ortaya çıktığı Güney Afrika'daki doktorlar, hastaların gece terlemesi semptomları bildirdiğini belirtiyor. Omikron ile enfekte olan hastalar bunun dışında burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, vücut ağrıları gibi semptomlardan şikayetçi.

Öte yandan ilk bulgular Omikron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına kıyasla daha bulaşıcı ancak daha hafif olduğu yönünde. Omikron varyantının daha düşük şiddette seyretmesi hem bu varyantın özelliklerine, hem de aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlanıyor.

Londra'daki Imperial College'da yapılan analizler, Omikron mutasyonlarının onu Delta varyantına göre daha hafif bir virüs haline getirdiğini gösteriyor.

Korona virüse karşı hiçbir bağışıklık olmaması halinde, delta varyantına kıyasla Omikron varnatında hastanenin acil servisine başvurma ihtimali yüzde 11 daha az. Ancak aşı ve enfeksiyon seviyesi yükseldiği için bu durum artık daha az kişi için geçerli. Nüfus içinde gelişen bağışıklık durumu da gözetildiğinde, Omikron enfeksiyonu ile hastaneye yatma riski yüzde 25-30 düzeyinde azalırken, hastanede bir günden fazla kalma riski de yüzde 40 düşüş gösteriyor.

Imperial College araştırmasını yürüten ekipten Prof. Neil Ferguson, bunun "bir ölçüye kadar iyi haber" olduğunu söylüyor. Ancak bu düşüşün modellemede büyük bir değişiklik yaratacak düzeyde olmadığını belirterek, Omikron'un hızlı yayılması nedeniyle hastaneye başvuran kişi sayısının hala yüksek seyredebileceği ve bunun sağlık servisi üzerinde baskı oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

Omikron'un laboratuvar incelemeleri, bu varyantın neden daha hafif olabileceğine dair veriler sunuyor.

Hong Kong Üniversitesi araştırmaları, Omikron'un üst solunum yollarını enfekte etmede etkili iken, daha fazla hasara yol açabileceği akciğer dokusuna inemediğini göstermişti.

Cambridge Üniversitesi araştırmaları da Omikron varyantının akciğer hücrelerini birbirine yapıştırmada diğer varyantlar kadar etkili olmadığını ortaya koymuştu. Ağır hastaların akciğerlerinde genellikle bu sorun ortaya çıkıyordu.

Omikron'da iki yeni “garip” belirti

 

Uzmanlar yorumladı: Omikron, salgını 2 ayda bitirir mi?

 

10 soruda çocuklarda Kovid-19! Belirtileri nelerdir?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)