BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorkunç İstanbul senaryosu: 100 bin insan...----

Korkunç İstanbul senaryosu: 100 bin insan...

Korkunç İstanbul senaryosu: 100 bin insan...
14 Ocak 2017 - 18:47 www.finansgundem.com

CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu Programı'na katılan, Mimar/Kent Bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da olası bir afet durumunda 300 bin binanın yıkılacağını 100 bin insanın hayatını kaybedeceğini açıkladı.

Son bir haftada yaşanan, Ataköy Camii’nde çöken tente, Dilovası’ndaki fabrikada meydana gelen patlama ve son olarak da Zeytinburnu’nde çöken bina olayları, Türkiye’de kent ve çevre güvenliği konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Türkiye’nin kentleşme ve inşaat konusunda çok geride kaldığına değinen Ahmet Vefik Alp, olası bir depremde sadece İstanbul’da 100 bin kişinin hayatını kaybedeceğini, 300 bin yapının yerle bir olacağını söyledi. Afet toplanma alanlarının da doldurulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Alp, olası bir deprem sonrasında hayatta kalanların da çok büyük sorunlar yaşayacağını açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tiryaki 16 Ocak 2017 07:16

    Kentsel dönüsüm diye yikilan binalarin yerine yine yüksek ve daha yüksek binalar dikilirse ve türkiyede yasayan halkim hala bu binalardan ev aliyorsa suclusu yine Biz oluruz

  • UYANIN ARTIK15 Ocak 2017 13:16

    Beklenen Marmara depremiyla adlandırılan İstanbul depremi ülkenin bir çok yönden sonu olacak. Yüzbinlerce insan ölecek. Bir o kadar da sakat insan kalacak Özellikle İstanbul Türkiye'nin kalbi. Burada büyük bir depremin kesin olacağı siyasi parti proğramlarına ve söylemlerinde bu tehlikeden bahsedildiğini duydunuz mu? Siyasilerimiz ülkeye ve 78 milyona hiçbir önemli yararı olmayacak Anayasa değişikliği ile meşkuller .. yazık ki ülkemiz yüzyıllara dayalı bir olumsuz düşünce ve anlayışların bizim yaşam davranışlarından buğüne gelindi. Yönetim umursamaz , halk bilinçsiz , kaderci anlayış denilen boşvercilik bizim ana düşüncemiz durumuna gelmiş, içinde bulunduğumuz hayat şartları da bunu beslemiş.Bu manzaranın değişeceğini kimse de beklemesin. Gelecek facianın sorumlusu da biz olacağız. Yine de fay hattında birikmiş enerjinin daha az zayiat vermesi dilegiyle Allah'a dua edelim.

  • Kıyamet gelse de kopsak 15 Ocak 2017 01:30

    300 bin yapı yerle bir olurken nasıl sadece 100 bin insan hayatını kaybediyor rakamları elinizle yazın lütfen

  • komplo teoristan vatandaşı14 Ocak 2017 21:43

    haarp yaptı abd bizi çekemedi deprem tetikledi üst akıl vesaire der geçeriz sıkıntı yok

  • bela geliyorum diyor ama dinleyen yok14 Ocak 2017 21:01

    laftan anlamiyorlarki. rant diye tutturan gerizekalilar ayri dert. duvara tekme atsan yikilacak ama ac gozluluklerinden, daha fazla mal koparma derdinden muteahhite vermiyor, kendi yapamiyor. napalim? yarin deprem olsa benmi dusuneyim, Allah dusunup koruyorda nereye kadar?