Korkmaz Yiğit'e hileli iflas sorgusu iddiası
Korkmaz Yiğit, 7.5 milyon liralık borcunu ödememek için ‘hileli iflas’ vererek mallarını sattığı iddiasıyla sorgulandı.
İşadamı Korkmaz Yiğit, bir işadamına 7.5 milyon liralık borcunu ödememek için 'hileli iflas' vererek mallarını sattığı iddiasıyla polis tarafından sorgulandı. Yiğitin hileli yolla bazı villaları ünlü isimlerin üzerine aktardığı iddia edildi. 20 işadımı ve işkadını ifadeye çağrıldı.
İddiaya göre; işadamı Salih Alpaslan'ın, Banker Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden'den 7.5 milyon lira alacağı vardı. Özden, 2008 yılında intihar edince Alpaslan, Özden'in alacağı olduğu Korkmaz Yiğit'e yöneldi. Mahkeme yoluyla parayı Korkmaz Yiğit'ten istedi. Bu süreçte Korkmaz Yiğit, parayı ödememek ve icradan mallarını kurtarmak için 'hileli iflas' yoluna gitti. Malvarlığını da sattı.
Bunun üzerine Salih Alpaslan, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Alpaslan, Yiğit'in borcunu ödememek için 'hileli iflas' verdiğini ve mallarını usulsüz olarak elinden çıkardığını iddia etti. Alpaslan, suç duyurusunda Korkmaz Yiğit'le birlikte hareket ederek malları alan 20 ismi de suç duyurusuna ekledi.
MALİ ŞUBE OPERASYON BAŞLATTI
Savcılığın talimatı üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü araştırma başlattı. Polis, Korkmaz Yiğit'in mallarını sattığı isimlerden işadamı Kemal Gülman'ın ifadesini aldı. Daha sonra Bakır Kraliçesi Sema Cıngıllıoğlu iddialarla ilgili ifade verdi. Gülman ve Cıngıllıoğlu, Korkmaz Yiğit'in diğer ticari konularıyla ilgili bir bilgileri olmadığını, sadece ticari bir alışveriş yaptıklarını söyledi. Soruşturma kapsamında 18 kişinin daha ifade vermesi beklenirken, Korkmaz Yiğit, sabah saatlerinde emniyete geldi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinin B Blok 4. katında bulunan Mali Şube'ye avukatı ile birlikte gelen Korkmaz Yiğit, hakkındaki iddiaları kabul etmediği öne sürüldü. Yiğit'in "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla sorgulandığı belirtildi.
KORKMAZ YİĞİT KİMDİR?
Kars'tan Erzincan'a göç etmiş Azeri asıllı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdikten sonra müteahhitlik yapmaya başlayan Yiğit, 1990'lı yılların başında İstanbul'da gerçekleştirdiği üst-gelir grubuna dönük inşaat projeleriyle adını duyurdu. 1990'ların ortasından itibaren farklı sektörlerde büyümeyi seçen Korkmaz Yiğit, Bank Ekspres'i satın aldıktan sonra Kanal 6, Kanal E ve Genç TV televizyon kanalları ile Yeni Yüzyıl, Ateş ve Milliyet gazeteleri Korkmaz Yiğit Holding bünyesine kattı.
Ağustos 1998'de yapılan Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 84.52'lik hissesinin satışı ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı. Ancak, Alaattin Çakıcı'nın ihale sürecinde Yiğit lehine devreye girdiği anlaşılınca, ihale iptal edildi. Bank Ekspres davasında, 'Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarından 6 ay tutuklu yargılanan Korkmaz Yiğit, 2003'te bu davadan beraat etti. Hapishaneye girdikten sonra da holding bünyesine kattığı basın kuruluşlarını iade etti.
Devrim Tosunoğlu/Akşam