Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı'nda yetişen nilüferleri koparanlara, 150 bin liraya kadar para cezası kesilecek.
Her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı'nda sarı, mor ve beyaz renkli nilüferler açmaya başladı.
Nilüferlerin açmasıyla Abant, Gölcük ve Yedigöller, ayrı bir güzelliğe büründü.
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Serpil Uysal, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 23 Mart'ta ziyarete kapatılan alanların normalleşme süreciyle 1 Haziran'dan itibaren yeniden kapılarını açtığını hatırlattı.
Kapalı bulunduğumuz sürede hem alanların bakımını gerçekleştirdik hem de doğa kendini yenileme imkanına sahip oldu. diyen Uysal, nilüferlerle birlikte alanda bulunan diğer bitkilerin de çiçek açtığını söyledi.
Uysal, bitkileri doğal alanlardan koparmanın, başka yere götürmenin, başka habitata dikmenin yasak olduğuna işaret ederek, Her bitki kendi yetişme ortamında kalmalı. Onun habitatı, doğası orasıdır. Oradaki ekolojik denge ona göre gelişmiştir. O yüzden bir yerdeki türü alıp başka yere nakletmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. dedi.
Biyolojik çeşitliliğin, ekolojik dengenin bir bütün olduğunu, bunun devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, bunu sağlamak konusundaki sorumluluklarının bilincinde olduklarını kaydetti.
150 bin liraya kadar para cezası Vatandaşlardan, kendini yenileyen doğayı korumalarını isteyen Uysal, Korunan alanlarda biyolojik çeşitliliğin tahrip edilmesi, Çevre Kanunu'nun 20 (k) maddesine göre cezaların iki katı artırılarak uygulanmasını gerektirir. Bu, nilüferler için de korunan alan içerisindeki diğer bitki türleri için de aynı uygulanır. Bir gölden nilüferin koparmanın cezası, türüne ve miktarına bağlı olarak Çevre Kanunu'nun 20 (k) maddesine göre minimum 20 bin lira. Bunu da günümüz fiyatlarına güncellediğimizde, iki katı oranında da artırdığımızda 150 bin liraya ulaşabilecek miktarlarda idari para cezası uygulanması söz konusu ifadelerini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.