BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKonut kredilerinde 5 baz puan indirim!----

Konut kredilerinde 5 baz puan indirim!

Konut kredilerinde 5 baz puan indirim!
31 Ekim 2016 - 10:58 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, konut kredisi faizlerinde bugünden geçerli olmak üzere 5 baz puan indirim yaptıklarını kaydetti

FINANSGUNDEM.COM

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, tüketici ve ticaret kredileri ile küçük işletme kredi faizlerinde indirime gidildiğini söyledi. Bali, konut kredisi faizlerinde bugünden geçerli olmak üzere 5 baz puan indirim yapıldığını kaydetti. Bali, "Bireysel ve esnaf kredi faizlerini aşağı indireceğiz. Taşıt kredilerinde faizi yüzde 1.18'den yüzde 1.10'a, ihtiyaç kredisini aylık yüzde 1.20'den yüzde 1.15'e, konut kredisini yüzde 0.95'ten yüzde 0.90'a indiriyoruz. Kredi kartlarında yasal üst faiz sınırın2.02, biz 1.90'e indiriyoruz, fonlama maliyetleri imkanlarına göre indirimlere devam edeceğiz" dedi.

30 Haziran itibarıyla 5.5 milyar liralık kredinin yeniden yapılandırıldığını söyleyen Bali, “Bunun 2.9 milyarı ticari kredi, gerisi bireysel kredi.  Bölgesel ayrımı da olmadı, Güneydoğu'da bu ortamda şube kapatılırken biz Van'da şube açtık” şeklinde konuştu. 

TEMERRÜDE DÜŞEN ŞİRKETÜLERE UYGUN FAİZLE KREDİ

İş Kuleleri’nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin güncel gelişmeleri değerlendiren Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası'nın temerrüde düşen şirketlere uygun faiz oranlarıyla kredi vermeye hazır olduklarını da ifade etti. Bankaların sermaye yeterliliklerini bugünkü seviyelerde koruması gerektiğini söyleyen Bali, bankaların nominal karlarının arttığını ancak özkaynak karlılığının büyümediğini kaydetti. Bali, Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranıyla ilgili kararlarının Türkiye ekonomisi için iyi olduğunu belirtti.

KAR YARIŞI DEĞİL FERAGAT YARIŞIOLMALI

İş Bankası Genel Müdürü Bali,bütün dünyadaki belirsizliğe dikkat çektiği konuşmasında, “Gelişmekte olan bir ülke olarak da dünya çok iyimser bir ortam sunmuyor, en üst düzeyde dikkat gösterilmesi gereken bir dönemdeyiz. İşimizin mutfağına hakim olmak durumundayız. Sadece kriz beklentisiyle bazı aksiyonlar alınırsa krize hazırlık yapmış olunmaz, krize neden olurlar. Bankalar olarak yarışacaksak bu bir kar yarışı değil feragat yarışı olmalıdır. Reel sektör bakımından da aynı olgunlukta yaklaşılmalıdır. Fahiş vade farkları kullanılmamalıdır. Bankacılıkta yasal sermaye yeterlilik oranı yüzde 12.  Kazanacak ki ilave kredi kapasitesi olsun. Ekonomide yüzde 5 büyüme olması için yüzde 15'in üzerinde kredi büyümesi lazım, bunun için sermaye büyümesi lazım. Bankacılıkta aracılık faaliyet yükleri yüksek. Bunların makul olması gerekir. 15 Temmuz öncesinde hangi yöntemle yönetiyorsak aynı yöntemle yönetiyoruz, hiçbir olağanüstülük yok. 2016 programından sapmadan ülke ekonomisini desteklemeye devam ettik. Kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda daha yapıcı davrandık, geçici sıkıntıyı aşmakta her müşteriye anlayış gösterdik, bu yeni değil. 2008’de de yaptık, 2001’de de yaptık, İş Bankası 10 bin müşterisinin 10 milyarlık kredisini yeni protokollere bağladık” dedi.

15 TEMMUZ’DA 1.SINIF ÜLKE REFLEKSİ GÖSTERDİK

İş Bankası Genel Müdürü Bali Türk ekonomisinin geçtiği kritik günlere ve gündeme yönelik yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: "Bu zor dönemlerde İş Bankası’na özel görevler, sorumluluklar düşer; Kurtuluş Savaşı’ndan, siyasi bağımsızlıktan sonra iktisadi bağımsızlık için kurulmuş bir kurumuz.  Yakın coğrafyada olağanüstü gelişmeler oluyor. Dolar 3.10’un üzerinde. Böyle bir ortamda bankalardan beklentiler artıyor, bu doğal ve anlaşılır bir şey. Ülke olarak darbe girişimi karşısında çok sağlam bir duruş gösterdik. Böyle bir ortamda müşterilerde davranış değişikliği olmadı; mevduat çekilmedi ya da aşırı kredi talebi yapılmadı. İlk haftada 11 milyar doların üzerinde döviz satışı gördük. Bu olağanüstü kıymetli bir reflekstir . 3’üncü sınıf ülke olma riskiyle karşı karşıya iken 1. sınıf ülke refleksi gösterdik. Arabada döviz tutan bir müşteri, darbe girişiminden sonra, ‘Bunu taşımak ağır geldi, bozdurdum’ dedi."

ADNAN BALİ'NİN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eski bankacı 31 Ekim 2016 20:11

    Faiz indirdiğinizi belirtiyorsunuz ancak başvuru yapılan kredilerin yüzde kaçına onay veriyorsunuz?