Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Korona virüsün en son ortaya çıkan ve tüm dünyayı alarm durumuna geçiren varyantı Omikron bir yandan yayılmaya devam ederken bir yandan da hakkında bilinenlerin azlığı yüzünden merak uyandırmaya devam ediyor.
Salgında dünyanın en yetkin kurumu konumundaki Dünya Sağlık Örgütü Omikron'dan önce ortaya çıkan varyantlara, ilk görüldükleri ülkelerin adlarının verilmesinin ayrımcılık ve nefret uyandıracağı gerekçesiyle Yunan alfabesinden harfler seçmişti.
Hürriyet'teki habere göre; DSÖ varyantları tanımlamak için 'Alfa', 'Beta' ve 'Delta' gibi Yunan harflerini kullanıyor be bunun 'bilimsel olmayan izleyiciler tarafından tartışılmasının daha kolay ve daha pratik olacağını' belirtiyor. Dünya Sağlık Örgütü, Güney Afrika'dan yayılan yeni Koronavirüs varyantını daha öncekiler gibi (Alfa, Beta, Delta) Yunan alfabesinden bir harfle isimlendirdi: Omikron. Alfabedeki sıralamaya göre varyantın isminin 'Nu' veya 'Xi' olması gerekiyordu. Ancak DSÖ'nün varyanta 'Nu' veya 'Xi' yerine 'Omikron' adını vermesi eleştirilere neden olmuştu.
Zira DSÖ'nün Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i kızdırmamak içi kasıtlı olarak "Xi"yi atladığı ve takip eden Omikron'u seçtiği yönündeki iddia spekülasyonlara yol açtı. DSÖ ve Çin arasındaki 'yakın' ilişki bu iddiayı imkansız olmaktan çıkarsa da dünya çapındaki komplo teorisyenlerinin Omikron'la ilgili akılalmaz iddiası sosyal medyada yayılıp dünyayı şaşkına çevirdi.
İngiltere'den dünyaya yayılan bu komplo teorisine göre Omikron adı 'No Crimbo' deyiminin anagramı, yani tersten yazılışı. 'Crimbo' İngiliz İngilizcesinde Noel anlamına gelen argo kelime; yani bu kişilere göre Omikron 'No Crimbo' yani 'Noel yok' ya da 'Noel iptal oldu' anlamına geliyor. Ancak Omikron'da 'B' harfinin olmadığını akıl edemeyen komplocular bu iddialarını desteklemek için varyantın bilimsel adı olan Omikron (B.1.1.5.29) tamlamasındaki B harfini de 'No Crimbo' adına eklemek zorunda kaldı.
Bu akılalmaz teori İngiltere'de ortaya çıksa da dünya çapında yankı buldu ve sosyal medya yoluyla her yere yayıldı. Bu durumu daha da anlamsız kılan ise uzmanların seyahat yasağı ve yaklaşan yılbaşı tatili konusundaki uyarılarına rağmen İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın tatillerde sorun yaşanmayacağını ve herkesin yılbaşı planlarını yapmaya devam etmesini söylemesi oldu.
Öte yandan komplo teorisyenleri bununla da kalmadı ve Omikron isminin aslında 'Moronic' kelimesinin tersten yazılışı olduğunu da iddia etti. Moronic kelimesi İngilizcede geri zekalı ya da aptal - geriz zekalıca ya da aptalca anlamlarına geliyor.
İsrail'den ilk veriler: Aşılar Omikron'a karşı ne kadar koruyor?
Omikron hazırlığı! İşte masadaki tedbirler...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.