Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Havaların ısınmasıyla birlikte araçlarda bulunan yanıcı ve patlayıcı maddeler tehlike saçıyor.
Özellikle koronavirüs salgını ile birlikte hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen kolonya ve dezenfektanlar güneş ile doğrudan temas ettiğinde araçlarda patlama ve yangına sebep oluyor.
"Kolonya, dezenfektan gibi maddeler yangına sebep olabiliyor"
Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf, konuyla ilgili şunları aktardı:
"Araç içerisinde bulunan dezenfektan, kolonya, çakmak, deodorant ve benzeri kimyasal maddelerden kaynaklanmaktadır. Bunlar yaz sıcağı ile beraber araç içerisinde uzun süre kalmasından dolayı genleme yaparak basınç artırmalarından dolayı zamanla patlamalara sebebiyet vermektedir."
Adana’da bu ve benzeri sebeplerle geçen yıl 234 araç yanarak hasar gördü. 2021 yılında ise 5 ayda 96 araçta yangın çıktı.
"Aracı serin yerde bırakmak gerekiyor"
Peki yaz mevsiminde araç yangınlarını önlemek için ne yapmak gerekiyor?
Sarraf, "Dezenfektan, kolonya, çakmak, deodorant, gözlük, cam şişeler... Bunlar mercek görevi yapan malzemeler de var içerisinde mümkün olduğu kadar araç içerisinde uzun süre bırakmamak gerekiyor. Veya bırakılacak ise aracı mümkün ise serin yerlerde bırakırsak bunların ısınma olaylarını biraz daha düşürmüş oluruz" dedi.
Yangın çıktığında araç hızla boşaltılmalı
Yangın çıkması halinde ise araç güvenli bir yere park edilmeli. Araçtaki tüm kişiler hızla dışarı çıkarılmalı. İtfaiye gelinceye kadar araçtaki yangına söndürme ekipmanlarıyla müdahale edilmeli.
BioNTech’te 2. doz aşılama 12 hafta sonra
Pandemide yaz planı nasıl olacak?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.