BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç'un ortağına şok!----

Koç'un ortağına şok!

Koç'un ortağına şok!
27 Ağustos 2012 - 07:30 www.finansgundem.com

UniCredit’e de İran soruşturması açılıyor

BORSAGUNDEM.COM
İran’a yönelik yaptırımları ihlal etmekle suçlanan son finans devi, İtalya’nın en büyük bankası ve Yapı Kredi’de Koç’un ortağı olan UniCredit oldu. Bankanın kendi yayınladığı belgelere göre ABD’li yetkililer, UniCredit’i “bazı ülkelerle iş yapılmasını yasaklayan yaptırımları çiğnemek” ile suçlayabilir.
Belgelerde ülke adı verilmezken, Financial Times’a konuşan bir kaynak, soruşturmanın İran ile ilgili olduğunu belirtti. Gazete, UniCredit’in belgeleri yedi ay önce kamuoyu dikkatine sunduğunu, ancak bu durumun bugüne dek basına yansımadığını yazdı. Soruşturmayla ilgili bilgiler, bankanın Ocak ayında yayınladığı sermaye artırımı prospektüsünde, 2011 yıllık raporunda ve 2012 ilk yarıyıl raporunda yer alıyor.
UniCredit’e yönelik inceleme, New York bölge savcılığı ile ABD Hazinesi’ne Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nce yürütülüyor. Bankanın Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, ABD Adalet Bakanlığı da kendi soruşturmasını yürütüyor.
İncelemeler, 2005 yılında UniCredit tarafından satın alınıp adı “UniCredit Bank AG” yapılan Alman HypoVereinsbank’ı da kapsıyor.
Daha önce, Royal Bank of Scotland ve Standard Chartered’ın İran yaptırımlarını çiğnediği ileri sürülmüş, iddialar karşısında StanChart 340 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)