BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKoç, Yapı Kredi'nin satış görüşmelerini sonlandırdı----

Koç, Yapı Kredi'nin satış görüşmelerini sonlandırdı

Koç, Yapı Kredi'nin satış görüşmelerini sonlandırdı
31 Mayıs 2024 - 18:32 www.finansgundem.com

Koç Holding, Yapı Kredi'nin satışına ilişkin görüşmelerin sonlandırıldığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM

Koç Holding (#KCHOL), Yapı Kredi'nin (#YKBNK) satış görüşmelerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Holing tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Yapı Kredi'nin hisse satışına ilişkin gerçekleştirilen görüşmelerin, bir sonuca varılamadığı için sonlandırılmasına karar verildiği ifade edildi.

Bankanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik ön görüşmeler yaptığımızı belirten bir özel durum açıklaması yapmıştık. Yapılan ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir."

8 MİLYAR DOLARA SATILACAĞI YÖNÜNDE HABERLERLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İngiliz haber ajansı Reuters'un üç kaynağa dayandırdığı haberinde, First Abu Dhabi Bank'ın, Koç Grubu'nun Yapı Kredi Bankası'ndaki yüzde 61,2'lik hissesini yaklaşık 8 milyar dolara almak için görüşmeler yürüttüğüne ilişkin haberlerin ardından Koç'tan açıklama yapılmıştı.

Koç satış iddialarına ilişkin açıklamasında "Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir" denilmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ertan ertan04 Haziran 2024 00:45

    Zaten satmayacaklardı yüksek bedel istendi (çok karlı bir bedele satılsa iyi olurdu)borsada da bunu çok güzel değerlendirip büyük operasyon yapıldı olan yine küçük yatırımcıya oldu