BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKoç ve Şahenk’ten dünya mirasına hediye----

Koç ve Şahenk’ten dünya mirasına hediye

Koç ve Şahenk’ten dünya mirasına hediye
20 Temmuz 2017 - 10:29 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in destekleriyle koruma altına alınan Afrodisyas Arkeolojik Alanı ile Göbeklitepe Arkeolojik Alanı, artık UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) bağlı Dünya Miras Komitesi, Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisyas Arkeolojik Alanı’nın da aralarında yer aldığı dünyanın çeşitli bölgelerinden 11 kültürel alanı Dünya Mirası Listesi’ne ekledi. 

UNESCO’nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; Polonya’nın Krakov kentinde toplanan Dünya Miras Komitesi’nin 41. Genel Kurulu’nda Türkiye’nin yanı sıra Danimarka, Fransa, Almanya, İran, Polonya, Rusya, Japonya, Brezilya ve İngiltere ile Hırvatistan-İtalya-Karadağ’dan kültürel alanlar Dünya Miras Listesi’ne eklenerek koruma altına alındı.

Kültür ve sanata verdiği önemle adından söz ettiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, teyzesi Sevgi Gönül’ün vefatından sonra başkanı olduğu Geyre Vakfı ile gün yüzüne çıkardıkları Afrodisyas Arkeolojik Alanı’nın Dünya Miras Listesi’ne girmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadı.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in 15 milyon dolarlık yatırım yaptığı ve 2011’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan, Şanlıurfa’ya 20 kilometrelik mesafede bulunan Göbeklitepe de UNESCO’nun önümüzdeki yıl yapılacak toplantısında Türkiye’nin dünya mirası adayı olacak. (Gökhan Kimsesizcan/Kelebek)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)