BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç görevi oğluna bıraktı----

Koç görevi oğluna bıraktı

Koç görevi oğluna bıraktı
11 Aralık 2012 - 09:35 www.finansgundem.com

Rahmi Koç, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini oğlu Ali Koç'a bıraktı

Rahmi M.Koç, Ford Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakırken, yerine oğlu Ali Y.Koç seçildi.
    Ford Otomotiv'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimizin kuruluşundan bu yana Yönetim Kurulu'nda görev almış ve 1972'den bu yana Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan Sayın Rahmi M.Koç, Yönetim Kurulu'muzun 10 Aralık 2012 tarihli toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakmış olup Yönetim Kurulumuz, Sayın  Ali Y.Koç'u Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçmiştir." denildi.
    Rahmi M.Koç, Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürecek.
    Açıklamada, "Rahmi M.Koç, geçmişte olduğu gibi gelecekte de engin bilgi ve tecrübesi, vizyoner bakış açısı ile Şirketimize ve Yönetim Kurulumuza rehberlik etmeye devam edecektir." denildi.
"Ford Otosan’ın başarılarından büyük gurur duyuyorum"
Görevine Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Rahmi M. Koç yaptığı açıklamada Ford Otosan’ın başarılarından büyük gurur duyduğunu vurgularken, “40 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yaptım. Ortaklarımızla fevkalade uyum içinde çalıştık. Ford Otosan Türkiye’de otomotiv endüstrisi için önemli ve şevk veren bir yatırım olmuştur” diye konuştu. Rahmi M. Koç, Ford Otosan’ın bugün 10 milyar TL’nin üzerinde cirosu ile Türkiye’nin en büyük otomotiv sanayi şirketi haline geldiğini anlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ford Otosan, Ford dünyasının ticari araç üretim üssü, Türkiye otomotiv sektörünün 10 yıldır kesintisiz lideri ve sektörünün ihracat şampiyonudur. Ayrıca, Ford’un üç büyük Ar-Ge merkezinden biridir ve Türkiye otomotiv sektöründe Ar-Ge harcama oranı en yüksek şirkettir. Ford Otosan’ın bundan sonraki süreçte de muvaffak olacağına inanıyorum.”
 “Ford Otosan Türkiye’ye hep daha iyisini kazandırmak için çalışacaktır”

Ford Otosan Yönetim Kurulu yeni Başkanı Ali Y. Koç da konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, “Rahmi M. Koç, geçmişte olduğu gibi gelecekte de engin bilgi ve tecrübesi, vizyoner bakış açısı ile şirketimize ve yönetim kurulumuza rehberlik etmeye devam edecektir” dedi. Ford Otosan’ın ise bu yeni dönemde Türkiye’ye yine, hep daha iyisini kazandırmak için çalışacağını vurgulayan Ali Y. Koç, “Pazara çıkaracağı yeni modelleri, yeni yatırımları ve Yeniköy fabrikasının tamamlanmasıyla birlikte bu dev sanayi şirketimizin, ülkemize istihdam, ihracat ve birçok alanda katma değer yaratmaya devam ettiğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burhan lesk,n16 Aralık 2012 13:46

    koç ailesine başarılarının devamını dilerim gzel insanlar türkiyeye yeni koçlar gelmesini diliyoruz