BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKOBİ'lerin ihracata katkısı büyük----

KOBİ'lerin ihracata katkısı büyük

KOBİ'lerin ihracata katkısı büyük
13 Mart 2015 - 14:10 www.finansgundem.com

Suat İnce: KOBİ’lere can suyu olmaya devam ediyoruz

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) işbirliği ile düzenlenen 11. KOBİ Zirvesi İstanbul Dedeman Otel’ de başladı.

KOBİ’lerin ‘Orta Gelir Tuzağından Kurtulma Stratejileri’ başlığı altında düzenlenen zirvenin açılışında konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, KOBİ’lerin ekonomi ve sanayinin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, yıllık ihracatın 2000’li yılların başındaki 30 milyar dolar seviyelerinden 2014 yılsonu itibarıyla 158 milyar dolara ulaşmasında, ihracatın yaklaşık yüzde 60’ını gerçekleştiren KOBİ’lerin önemli katkıları olduğunu söyledi.
Suat İnce, Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulması için teknoloji ağırlıklı ve yüksek katma değerli üretim yapısına kavuşmasının, eğitim kalitesinin artırılarak genç nüfusun verimli istihdam alanlarına yönlendirilmesinin ve yapısal reformlara devam edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

 “KOBİ’lerimizin zor günlerinde de yanındayız”

KOBİ’lere destek sağlamakta bankacılık sektörüne de önemli görevler düştüğünün altını çizen İnce, İş Bankası’nın KOBİ’lere sağladığı desteğe ilişkin şunları dile getirdi:  “Biz İş Bankası olarak geçmiş 90 yılda olduğu gibi reel sektöre verdiğimiz destek kapsamında günümüzde de KOBİ’lere can suyu olmaya devam ediyoruz. Bu desteğimiz, 2014 yılı rakamlarına da çok net bir şekilde yansıdı.  2014 yılında 237,8 milyar TL aktif toplamı ile özel bankalar arasındaki liderliğimizi sürdürdük. Ayrıca, 2014 yılını 29,3 milyar TL ile özkaynaklarda, 155,3 milyar TL ile nakdi kredilerde, 112,9 milyar TL ile nakdi ticari kredilerde sektör lideri olarak tamamladık.”

Ekonominin direği olan KOBİ’lere destek verirken sorunlu krediye yol açmamaya da önem verdiklerini ifade eden İnce; kolay konjonktürlerde kredi vermenin ötesinde zor günlerde topluma sunulan katkının önemini vurgulayarak şöyle konuştu: “Türk bankacılık sektörünün takipteki KOBİ kredileri oranı ortalamada yüzde 3,1 iken, İş Bankası’nda bu oranın yüzde 1,9 olması bizim için çok önemli bir noktayı oluşturuyor. Bunlara sadece rakam olarak bakmayın. Bu rakamların arkasında banka zararının ötesinde yitirilmiş servetler, aile dramları vardır. Dolayısıyla takibe düşen kredi yaratılmamasının bankacılık sektörünün en önemli konusu olduğunu, bankacılığın bunu gerektirdiğini düşünüyorum. Bankaların doğru kredilendirme yapmak gibi çok önemli bir sorumluluğu vardır”. 

İş Bankası’nın ödemesi aksayana, projeksiyonu bozulana sonuna kadar sahip çıkan ve yapıcı yaklaşımlarla ihtiyaç duyan müşterilerine kredi yapılandırma imkânı sunan bir banka olduğunu ifade eden İnce, “Biz zor dönemleri en iyi karne notuyla geçen bir bankayız.  Biz sizlere kredi verirken nasıl karne notu gibi bir skorlama yapıyorsak, siz de sektörün işini daha iyi yapabilmesi için bankalara karne notu verin. Notu verirken sadece bankanın sunduğu hizmet, ürün fiyatı gibi noktalarda değil, bankanın zor dönemlerde ne kadar yanınızda durduğu, politikalarının devamlılığı gibi yaklaşımlarını dikkate alarak Banka tercihlerinizi yapın” şeklinde konuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)