Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Para Finans Faktoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, nitelikli insan gücü açığı ve finansman eksikliği nedeniyle geleneksel teknolojileri kullanan KOBİ’lerin ileri teknolojinin sağlayacağı fırsatlardan yararlanamadığını, banka ve diğer finans kuruluşlarından yeterli desteği alamadığını, KOBİ’lerin geleneksel sanayinin rekabet gücüyle baş edemediğini belirtti.
KOBİ’lerin orta vadede uluslararası alanda rekabet edebilmesi için bu işletmelere verilecek teknik desteğin de önemine değinen Para Finans Factoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, özellikle teknolojik bilgi sağlandıktan sonra KOBİ’lerin girdi maliyetleri üzerinde çalışılması ve kredi desteklerinin arttırılması gerektiğini söyledi.
Para Finans Faktoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, şöyle konuştu; “KOBİ’ler finansman, istihdam, kalite ve standart alanlarındaki sorunların çözümünde yardımcı olmak amacıyla verilen yatırım kredilerinden yeterince yararlanamıyor. Bilgi ve teknolojinin yoğun kullanıldığı makine imalat, kimya, elektronik sanayilerinin geliştirilerek, sanayide ileri teknoloji kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Geleneksel sanayinin rekabet gücü artırılarak ihracata dönük bir yapı kazandırılması, Türk ekonomisinin istenen düzeye ulaşması için kritik öneme sahiptir. KOBİ’lere rekabet üstünlüğü kazandırırken sanayinin de dışarıya bağımlılığının azalacaktır. Yüksek rekabet gücü istihdam imkânlarını pozitif hale getirecek, işsizlik de düşecektir.”
Faktoring sektörünün KOBİ’lerin üretimini desteklemesinin önemine işaret eden Para Finans Faktoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, “Faktoring, KOBi'lerin önünü açacak uzun vadeli üretim yapmayı destekleyecek imkânlara sahiptir. Biz Para Finans Faktoring olarak nüfusun yüzde 70’ini oluşturan, buna karşılık milli gelirden sadece yüzde 40 pay alan KOBİ’lere yerinde, hızlı ve ucuz çözümler sunuyoruz. Firmalardan hiçbir teminat almadan sadece onların yaptıkları imalatı ve satışı çok iyi anlayarak, gerçekten ticari olduğuna inandığımız her iş emrini azami 1 saat içinde sonuçlandırarak müşterilerimizi kredilendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Ben de bu konuda aynı düşüncedeyim. Ancak bunun nedenlerini iyi irdelemekte fayda var. KOBİ'ler ihtiyaçlarını net bir şekilde ortaya koyabilmeleri, danışmanlık veya başka türlü hizmet vermek isteyen kuruluşların ise; konuyu KOBİ'lerin penceresinden bakarak çözüm üretmeleri gerektiği inancındayım. Bu konuda binlerce kitap yazılmış, çalışma yapılmış ancak hala gelinen noktada problemler devam ediyor. Yakın zamanda KOBİ'lere hitaben tahsis edilen kredileri hangi şirketler ne amacıyla kullandı acaba? Gerçekten ihtiyacı olan şirketlere kredi kullandırımı ne yazık ki %20 seviyesindedir. Bu konuların çözümü devlette biter, ancak önerileri detaylı ve ayakları yere basar biçimde ortaya koyabilmek gerekiyor. Kredi kullandırılarak sorunların çözülmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Erhan Şahinkaya
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.