Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başbakan Binali Yıldırım ve banka genel müdürleri Çankaya Köşkü’nde Türkiye’nin daha hızlı büyümesi için neler yapılması gerektiğini masaya yatırdı. Gizem Karakış'ın konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:
Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Çankaya Köşkü’nde bankaların genel müdürleriyle yaptığı toplantıda, “Daha yapıcı olun” tavsiyesinde bulundu. Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyecekleri sözünü veren Yıldırım, “Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun. Finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” ifadesini kullandı. Yıldırım, önceki gün Türkiye’de faaliyette bulunan tüm bankaların genel müdürleriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı toplantı 4.5 saat sürdü. Başbakan Yıldırım, Afyonkarahisar’da partisinin kampında bankacıları, “Tefciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün” sözleriyle uyarmıştı. Yıldırım, kampın ardından geçtiğimiz hafta boyunca sektör temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Temsilcileri teker teker dinleyen Yıldırım, tespitlerini aktardı.
EKONOMİYİ CANLI TUTUN
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, “Hükümetimiz ülkemiz için doğru olan gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin, siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun” dedi. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasaların kısa sürede toparlanmasına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti. Türkiye’de negatif algı operasyonunun tersine çevrilmesinde herkese görev düştüğünü dile getirerek, “Beklentileri iyileştirmenin en etkin yolu korkuyu korkutmak” ifadesini kullandı. Bankacılara “duyarlı olun” tavsiyesinde bulunan Yıldırım, “Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir” dedi.
DESTEK SÖZÜ VERDİ
Yıldırım bankacılara, “Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” tavsiyesinde bulundu. Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerinin sözünü de veren Yıldırım, “Yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmuyoruz. Her türlü önlemi alarak, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacağız. 2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın” dedi.
DAHA FAZLA DESTEK İÇİN MALİYETLERİ İNDİRİN
BANKALARIN genel müdürleri de toplantıda, sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemeler konusundaki beklentilerini ve önerilerini Başbakan Yıldırım’a sundular. Yöneticiler, “Büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarımızın bilincinde, çalışmaya devam edeceğiz” dediler. Bankacılar ayrıca, “Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ettiler. Maliyetlerin düşürülmesini isteyen bankacılarla Başbakan Yıldırım arasında çok olumlu bir toplantı geçerken, vergi indirimi konusunun toplantıda yer almayan Maliye Bakanı Naci Ağbal’a iletilmesine karar verildi.
TOPLANTIYA KİMLER KATILDI
Toplantıya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, BDDK Başkan Yardımcısı Yakup Asarkaya, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Yapı ve Kredi Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Halil Aydoğan, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Suat İnce, Alternatifbank Genel Müdürü Müge Önel, Burgan Bank Genel Müdürü Ali Murat Dinç, Anadolubank Genel Müdürü Pulat Akçin, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Turkland Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, BDDK Bankacılık Başuzmanları Ümmügülsün Özyurt ile Neslihan Özdemir katıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.