Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Haziran 2017 itibarıyla KOBİ kredileri bazında en fazla artış küçük ölçekli işletmelere verilen kredilerde yaşandı. Küçük ölçekli işletmelere kullandırılan kredi tutarı, haziran sonu itibarıyla bir yılda yüzde 20,5 artarak 162,5 milyar liraya ulaştı.
Söz konusu dönemde toplam krediler içinde en fazla payı ise yüzde 39,9 ile orta büyüklükteki işletmelere kullandırılan krediler aldı. Orta büyüklükteki işletmelere kullandırılan kredi tutarı, haziran sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 19,8 artarak 193,7 milyar liraya yaklaştı.
Mikro işletmelere kullandırılan krediler ise söz konusu dönemde yüzde 20,4 artarak 130 milyar liraya dayandı.
Bankaların KOBİ'lere kullandırdığı toplam nakdi kredi tutarı, haziran sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 20,2 artarak 485 milyar 722 milyon liraya yükseldi. KOBİ'lere kullandırılan krediler, geçen yılın sonuna göre de yüzde 15,5 artış kaydetti.
KOBİ'lerin haziran sonu itibarıyla takipteki kredi tutarı 23 milyar 716 milyon lira olurken, takipteki kredilerin toplam kredilere oranı da yüzde 4,9 seviyesinde gerçekleşti.
KOBİ müşteri sayısı yüzde 9,2 arttı
BDDK verilerine göre, KOBİ niteliğinde toplam müşteri sayısı 2017'nin haziran sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 9,2 artarak 4 milyon 136 bin 725'e çıktı.
Yüzde 78'lik paya sahip mikro işletmeler ise 3 milyon 225 bin 70 adetle müşteriler içinde en büyük payı aldı.
Haziran sonunda yıllık bazda küçük ölçekli işletme niteliğindeki müşteri sayısı yüzde 7,8 artışla 693 bin 270, orta büyüklükteki işletme niteliğindeki müşteri sayısı da yüzde 6,5 artışla 218 bin 385 oldu.
Öte yandan temmuz sonu itibarıyla 310 binden fazla işletme 210 milyar liraya yakın Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredi kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.