Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) çatısı altında toplanan hazır giyim, tekstil, deri ve halı ihracatçıları, finansman ihtiyacına çözüm yollarını konuşmak üzere Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve KGF Genel Müdürü Gergerli ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan KGF Genel Müdürü Gergerli, reel sektör ile finans sektörünün Türkiye’nin büyümesi için el ele vermesi gerektiğini belirterek, KGF’nin bu noktada devreye girdiğini kaydetti.
Asıl amaçlarının Türkiye’nin daha çok üretmesi, istihdam sağlaması ve ürettiğini satması olduğunu ifade eden Gergerli, şunları kaydetti:
"KGF sadece KOBİ’lere destek vermek için yola çıkmış. Bugün geldiğimiz noktada sadece KOBİ’lere değil, KOBİ dışı dediğimiz daha büyük ölçekli işletmelerin de sistemden yararlanması gerektiğine inanan bir yapıya dönüşüyor. KOBİ dışı işletmelerin sistem için önemini daha yeni yeni konuşmaya başladık. İhracatçı firmaların sadece yüzde 11’i KOBİ geriye kalan yüzde 89’u KOBİ dışı. Dolayısıyla sadece KOBİ’lere odaklanarak ihracatı ve döviz kazandırıcı faaliyetleri finanse etmemiz mümkün değil. Sadece KOBİ değil, KOBİ dışı işletmelerin de bu sistemde daha fazla aktif olması gerektiğine inanıyoruz ve onlara destek vermek istiyoruz."
"Limitlerde revizyon olacak"
Gergerli, hem reel sektörü hem de finans sektörünü regüle eden bu alanda vitamin görevi gören bir fonksiyonlarının olduğunu aktardı.
Kendilerinin internet sayfasından her türlü başvurunun yapılabildiğini dile getiren Gergerli, sözlerine şöyle devam etti:
"Bize doğrudan gelinebilmesi için KOBİ olması gerekiyor. 1,5 milyon dolara kadar olanlara sadece doğrudan teminat mektubu veriyoruz. Bunun dışındaki taleplerin de mutlaka banka vasıtasıyla Eximbank’a gitmesi gerekiyor. KOBİ’lerde 3 milyon dolara kadar, daha büyük işletmelerde de 20 milyon dolara kadar Eximbank kredilerini bizim vasıtamızla kullanma imkanınız var. Her işlem için işletme, yatırım kredilerinde de kefil oluyoruz. Yeni yasal düzenlemeyle bizim limitlerimiz 250 milyar liraya kadar artıyor.
Yasa çıktı, Bakanlar Kurulu kararı çerçeveyi düzenleyecek. O çerçeve ile birlikte bu limitlerde de revizyon olacak. Bir müjde… KOBİ dışında da belli bir limite kadar doğrudan teminat mektubumuzun Eximbank’a verilmesi yöntemiyle kredi imkanı sağlayacağız. Mevcutta 1,5 milyon dolara kadar banka olmaksızın doğrudan mektup veriyoruz Eximbank’a, bu yöntemin KOBİ dışı için de yeni düzenlemeyle devreye almayı planlıyoruz. Hazinemizle de görüştük. Limit henüz belli değil."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.