BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKKTB'den Konya Karatay'a 50 milyon Avro kredi----

KKTB'den Konya Karatay'a 50 milyon Avro kredi

KKTB'den Konya Karatay'a 50 milyon Avro kredi
24 Şubat 2016 - 17:38 www.finansgundem.com

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nün (Türkiye) inşaatı ve işletmesine 50 milyon Avro kredi veriyor

Kredi, kamu-özel sektör ortaklığı modeli olan YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından özel amaçlı kurulan “ATM Sağlık Konya Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi” ne sağlanmıştır. 

372 milyon avro toplam maliyetli proje, BSTDB ile diğer çok taraflı kalkınma bankaları (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası) ve ticari bankalar (Unicredit, Siemens Bank) ile ortaklaşa finanse edilmektedir.

Bu proje, Türk Hükümetinin özel sektör ile işbirliği içinde yürüttüğü 10 milyar dolarlık programının bir parçası olup ülke genelinde 26.000 üzerinde yeni yatak kapasiteli yaklaşık 30 yeni sağlık tesislerinin oluşturulmasını amaçlamaktadır.

Kredi anlaşmasının ardından KTKB’nin Başkanı İhsan Uğur Delikanlı: "Türkiye'nin stratejik önceliklerinden biri olan sağlık sektörünün geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyi, bankamız benzeri finans kuruluşları ve ticari bankalarla birlikte desteklemekten dolayı gurur duyuyoruz. Konya projesi, 2015 yılı içerisinde katıldığımız Etlik projesi ile birlikte Türkiyedeki ikinci sağlık projemiz olacak. Proje ile yeni istihdam imkanları yaratılacak ve Konya ile çevre illerde yaşayan vatandaşlarımıza yüksek kalitede sağlık hizmeti sunulması mümkün olacak. Bu tür projeler, Hazine Müsteşarlığı ve Sağlık Bakanlığının başarıyla uygulamakta olduğu kamu-özel ortaklığı modelinin yeni bir örneği. Türkiye’de sağlık projeleri vasıtasıyla edindiğimiz kamu-özel ortaklığı modeli ile ilgili tecrübelerimizi bankamız hissedarı olan diğer ülkelerin geliştirecekleri benzer projeler için de uygulamaya hazırız, ” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)