Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 1 trilyon 423 milyar TL'den 1 trilyon 443,1 milyar TL'ye çıktı.
Bankacılık sektörünün kredi hacmi 14 Ekim itibarıyla 41 milyar 634 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 6 trilyon 845 milyar 992 milyon liradan 6 trilyon 887 milyar 625 milyon liraya çıktı
Sektörün toplam mevduatı da (bankalararası dahil) geçen hafta 96 milyar 901 milyon lira arttı. Söz konusu haftada yüzde 1,2 yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı, 8 trilyon 292 milyar 649 milyon lira oldu.
Tüketici kredileri tutarı 976 milyar lirayı aştı
Verilere göre, tüketici kredileri tutarı, 14 Ekim itibarıyla 8 milyar 967 milyon lira artışla 976 milyar 195 milyon liraya yükseldi. Söz konusu kredilerin 355 milyar 290 milyon lirası konut, 32 milyar 785 milyon lirası taşıt ve 588 milyar 120 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.
Söz konusu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 558 milyon lira azalarak 886 milyar 567 milyon liraya düştü. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 1,9 artışla 353 milyar 816 milyon liraya yükseldi. Bireysel kredi kartı alacaklarının 159 milyar 820 milyon lirası taksitli, 193 milyar 996 milyon lirası taksitsiz oldu.
Yasal öz kaynaklar arttı
BDDK haftalık verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 14 Ekim itibarıyla bir önceki haftaya göre 182 milyon lira artarak 161 milyar 82 milyon liraya yükseldi. Söz konusu takipteki alacakların 134 milyar 123 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.
Aynı dönemde bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları 2 milyar 826 milyon lira artarak 1 trilyon 457 milyar 531 milyon lira oldu.
TCMB kritik faiz kararını açıkladı
Şok iddia! Bankalar o dövizi geri mi istiyor
Hükümetin faizleri aşağıya indirmesi bankalara ve zenginlere yaradı. Şöyle: Yıl başından bu yana % 40 değer kaybeden ₺ faizi % 25 olsaydı, bunun % 25 ini bankalar, % 15 ini de devlet ödeyecekti. Ama tam tersi olacak. Hazine bu parayı da yaptığı zamlar ile halktan alacak, halkı daha da yoksullaştıracaklar.
Bunun millete külfeti de epey artıyor. Yeter daaa... Usd borçlan kuru baskılamak için borcu harca süper kafa yaaa...seçimden sonra patlar gider...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.