BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKızıl Ajan'ı beğenmedi!----

Kızıl Ajan'ı beğenmedi!

Kızıl Ajan'ı beğenmedi!
02 Ağustos 2013 - 14:17 www.finansgundem.com

Rusya'dan sığınma izni alan Snowden, sevgilisinin yanına getirilmesini istedi

Rusya'nın dün 1 yıllık geçici siyasi sığınma hakkı tanıdığı CIA ve NSA eski çalışanı Edward Snowden'ın bundan sonraki yaşamıyla ilgili ipuçları Rus avukatı Anatoliy Kuçerena'dan geldi.
"Snowden'ın Rusya'yı terk etme planı yok" diyen avukat Anatoliy Kuçerena, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın küresel dinleme ve izleme belgelerini basına sızdıran CIA eski çalışanı Edward Snowden'a Rusya'dan iş teklifleri geldiğini söyledi.
Müvekkilinin güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden avukat Kuçerena, Snowden'la arasında geçen bir diyaloğu da şu sözlerle dile getirdi: "Rus kızları dahil, birçok genç kızın kendisiyle tanışmak istediğini söylediğimde, 'Ben hala kız arkadaşımı özlüyorum' cevabını verdi" dedi.
OTEL YA DA EV
Snowden'ın şu anda nerede olduğu konusunda bilgi vermeyen Rus avukat Kuçerena, müvekkilinin Rusya'da bir otelde ya da bir ev kiralayarak hayatını sürdüreceğini ifade etti.
OBAMA'YA ELEŞTİRİ RUSYA'YA ÖVGÜ
40 günlük bir esaretten sonra dün Moskova'daki Şeremetyevo Havalanı'ndan ayrılan Snowden da, WikiLeaks sitesi üzerinden bir açıklama yaptı.
Açıklamasında ABD Başkanı Barack Obama'ya yüklenen 30 yaşındaki Edward Snowden, "Obama yönetiminin 8 haftadır uluslararası ve iç hukuka saygı göstermediğini gördük ama nihayet hukuk kazanıyor. Rusya Federasyonu'na kendi yasaları ve uluslararası yükümlülükler doğrultusunda, bana sığınma izni verdiği için teşekkür ederim" dedi.
'HAYAL KIRIKLIĞI DUYDUK'
Rusya'nın Snowden'a 1 yıllık geçici siyasi sığınma belgesi vermesi Washington'da ise hayal kırıklığı yarattı. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, ABD'nin, Rusya'nın Edward Snowden'a bir yıllık geçici sığınma hakkı tanıma kararından "aşırı derecede hayal kırıklığı" duyduğunu söyledi.
Carney şu açıklamayı yaptı: "Rus hükümetinin, bizim, Snowden'ın hakkındaki suçlamalarla yüzleşmek üzere ABD'ye gönderilmesi yönünde gerek kamuoyu önünde gerekse kapalı kapılar ardındaki çok net ve hukuki taleplerimize rağmen böyle bir adımı atmış olmasından aşırı derecede hayal kırıklığı duyduk. Bunu talihsiz bir gelişme olarak görüyoruz" dedi.
'ABD'NİN YÜZÜNE ATILMIŞ TOKAT'
Rusya'nın Snowden'a geçici siyasi sığınma hakkı tanımasına bir tepki de ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain'den geldi.
CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden'a Rusya'nın geçici sığınmacı izni vermesini değerlendiren McCain, "Bu durum bütün Amerikalıların yüzüne atılmış bir tokat'' dedi.
"Şimdi Rusya'nın Putin'i ile ilişkimizi temelden yeniden düşünme zamanıdır'' diyen McCain, yapılması gereken ilk şeyin, ''insan hakları ihlalleri konusunda cezasızlık kültürünün tadını çıkaran Rusya'da, Magnitsky Yasası listesinin önemli ölçüde genişletilmesinin sağlaması'' olduğunu savundu.
OBAMA KONGRE ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ
ABD Başkanı Barack Obama'nın ise, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın dinleme ve izleme programlarını ele almak üzere Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti'den kongre üyeleriyle Beyaz Saray'da bir araya geldiği belirtildi.
Oval Ofis'te yapılan basına kapalı görüşmede, bazı Kongre üyelerinin NSA programlarıyla ilgili olarak Amerikalıların mahremiyetine dair kaygıları, Obama'ya ilettiği belirtildi.
40 GÜNLÜK ESARET
ABD'nin "casuslukla" suçladığı Edward Snowden, 23 Haziran'da Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Şeremetyevo Havaalanı'na inmiş ve 40 gün burada mahsur kalmıştı.
21 ülkeye siyasi sığınma talebinde bulunan ve Latin Amerika ülkelerinden olumlu yanıt alan Snowden, gerekli belgesi olmaması nedeniyle Şeremetyevo'dan çıkış yapamamıştı. Snowden, havaalanından çıkışını ve diğer ülkelere gidebilmesini sağlamak için avukatı Anatoliy Kuçerena vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)