Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD ve Çin arasındaki hesaplaşma birçok alanda sürüyor. Yıllardır söylenen yeni dünya düzeninin temellerinin atıldığı bu dönemde, ABD ve Çin arasındaki gerginlik özellikle ABD’ye yaramıyor.
MarketWatch’tan Chris Matthews’ın haberine göre, ABD’li diplomat, siyaset bilimci ve politikacı Henry Kissinger, ABD ve Çin arasındaki bu ilişkiye eleştirel bir gözle bakıyor. ABD’nin Çin’e yönelik uyguladığı politikayı yanlış bulduğunu bir süredir dile getiren Kissinger, bu iki ülke arasında çıkacak olası bir savaşın sonuçlarının I. Dünya Savaşı’ndan daha kötü bir küresel felakete neden olabileceği noktasında uyarıda bulunuyor.
ABD’nin Çin’e yönelik politikası hatalı
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Dış İlişkiler Konseyi’nde konuşan Kissinger, Trump ve Biden yönetimleri sırasında ABD’nin Çin’e yönelik dış politikasını ‘aşırı çatışmacı’ olarak nitelendiriyor ve eleştiriyor. Kissinger, iki süper gücün de bu tutum yerine dünyadaki temel tehlikelerden kaçınmak için iş birliğine odaklanması gerektiğini savunuyor.
‘Yüzleşme’ unsuru iki tarafa da zarar veriyor
Eski ABD Başkanı Richard Nixon döneminde başlayan ve dört başkanlık dönemi boyunca uygulanan Çin’e yönelik dış politikadaki başarının bugün de geçerli olabileceğini belirten Kissinger, iki tarafın da iki ülkenin çıkarlarına hizmet eden bir dünya düzeni oluşturma noktasında birlikte çok iyi çalışabileceklerini iddia ediyor. Ancak Trump ile başlayan ve bugün Biden yönetimiyle devam eden ‘yüzleşme’ unsurunun ilişkilerin merkezine oturduğunu ifade eden Kissinger, bunun iki ülkeye de bir fayda sağlamayacağını söylüyor.
Dünya için büyük bir yıkım olur
Biden yönetiminin Çin ile, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu temel tehlikelere odaklanabilecek bir diyalog düzeyi kurmaya çalışması gerektiğini savunan Kissinger, “Dünyadaki ezici tehlikelerden biri, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri gibi iki yüksek teknoloji ülkesinin arasındaki bir savaşın, tüm dünyaya etkisinin I. Dünya Savaşı'ndan bile daha derin bir yıkım yaratacak olmasıdır” diyor.
İklim değişikliği
“Bu, ABD ve Çin'in benzersiz bir şekilde üstesinden gelebileceği bir tehlikedir” diye ekleyen Kissinger, ayrıca iklim değişikliğini azaltmayı amaçlayan bir iş birliğinin ABD ve Çin'in lider roller üstlenmesi gereken bir başka konu olduğunun da altını çiziyor.
Çin ABD'yi Tayvan konusunda uyardı
Çin ABD ile ticaret hedefine ulaşamadı
Çin, piyasaya ham petrol sürmek için ABD ile anlaştı
Pasifik'te Çin-ABD rekabeti kızıştı
Amca 99 yaşındaymış bu arada, baktım da inanamadım, II.Elizabeth'i bile geçmiş,bu kadar uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı ne acaba merak ediyorum?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.