BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKira ödemelerinde ödül kazandıran ilk kredi kartı----

Kira ödemelerinde ödül kazandıran ilk kredi kartı

Kira ödemelerinde ödül kazandıran ilk kredi kartı
29 Mart 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

Wells Fargo kira ödemelerinde ödül kazandıran kredi kartını piyasaya sürüyor. Yeni kredi kartı, ABD’de ilk kez 109 milyon kiracıya kira ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirme ve puan kazanma imkanı tanıyacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo ABD’de kira ödemelerinde kullanılabilecek ve işlem ücreti olmayan yeni bir kredi kartını Bilt Rewards ve Mastercard işbirliği ile piyasaya sürüyor. Kredi kartı ya da dijital ödeme kabul etmeyen binalara, kart sahibinin kirasını ödemek için Bilt mobil uygulamasını kullanmasının ardından fatura gönderilecek.

Bilt geçtiğimiz yıl kiracılar için başlatılan bir puan kazanma programı. Program büyük emlak yöneticilerinden oluşan bir grup tarafından başlatıldı. Grubun üyeleri arasında Blackstone and Camden, Cushman&Wakefield gibi 2 milyonun üzerinde apartman dairesini yöneten emlak şirketleri var. Kart kullanılarak gerçekleştirilen kira ödemeleri, karta bağlı bir banka hesabından yapılıyor. creditcards.com'dan Ted Rossman, CBC MoneyWatch’a yaptığı açıklamada, “bu işlem ücreti bulunmayan kart herkesin kira ödemelerini yapmasına imkan tanıyor, bu oldukça önemli” dedi.

Açıklamasının devamında, “bu karta faiz oranı uygulanabiliyor ancak faiz kiraya uygulanmıyor” ifadesini kullandı. Wells Fargo’nun kartının kullanıcıları, kira ödemelerinde harcanan her bir dolar için bir puan kazanacak. Buna ek olarak diğer alışverişlerinde de ödül puan verilecek. Puanlar havayolu şirketleri ve otel zincirleri gibi anlaşmalı kurumlarda kullanılabileceği gibi, emlak alımlarında da uygulanabilecek.

Wells Fargo Başkan Yardımcısı Dan Dougherty, “Wells Fargo şimdi kiracıların en büyük masraflarından bir tanesinden ödül puan kazanmasına imkan tanıyacak. Bu da kiracıların ev sahibi olabilmesi için bir adım olabilir” dedi. Bankanın piyasaya süreceği yeni kart her ay 3 bin ila 4 bin dolarlık kira ödemesi gerçekleştiren kişiler için oldukça uygun. Bu şekilde kart kullanıcıları, yılda 750 dolara kadar puan kazanabilir.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre ABD’de ortalama kiralar geçtiğimiz ay 1,792 dolarla rekor bir seviyeye ulaştı ve bir yıl öncesine kıyasla %17 yükseldi. ABD’nin 14 eyaletinde standart kiralar birçok kişi tarafından karşılanamaz hale geldi ve kişisel finans uzmanlarının maksimum olarak belirlediği gelirin %30 üzerine çıktı. Rossman, kira ödemelerinin üçüncü parti bir kurum tarafından gerçekleştirilmesinin, ev sahipleri için bazı sorunlar ortaya çıkarabileceğini de dile getirdi.

Ancak LendingTree Baş Kredi Kartı Analisti Matt Schulz, buna rağmen kira ödemelerinde puan kazanma imkanının “kredi kartı alanında oyunu değiştireceğini” söyledi. Açıklamasında, “kira birçok kişinin aylık masrafının büyük bir bölümünü oluşturuyor bu nedenle kira ödemelerinden puan kazanmak oldukça önemli” ifadesini kullandı. Buna karşın düzenli olarak banka hesaplarında para bulunduran ABD’liler, kredi kartı ödülleriyle ilgilenmeyebilir.

Putin Kremlin’deyken finans devleri Rusya’da girmeyecek

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ING Türkiye ve Çiçeksepeti iş birliği ile mağaza sahiplerine ING’den özel avantajlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)