Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul’da İsveç’ten tatil için gelen kebap ustası Musa A., havalimanında gözaltına alınınca, kimlik bilgilerinin çalındığını ve adının uyuşturucu ticareti ile sahtecilik olaylarına karıştığını öğrendi. Suç tarihinde yurt dışında olduğunu ispatlayan ve uyuşturucu testi temiz çıkan Musa A., hem beraat etti hem de yurt dışına çıkış yasağından kurtuldu.
Haziran 2021’de İstanbul’un Fatih ilçesindeki bir evde düzenlenen operasyonda, sahte pasaport ve kimlikler, uyuşturucu maddeler ve çeşitli sahtecilik ekipmanları ele geçirildi. Polis, evi kiralayan kişi olarak kira kontratında adı geçen Musa A.’ya ulaşamayınca hakkında yakalama kararı çıkardı.
Mart 2021’de İsveç’e taşınan Musa A., Nisan 2022’de ailesini görmek için İstanbul’a geldiğinde havalimanında gözaltına alındı.
KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINMIŞ
İfadesinde, suçlamalarla ilgisinin olmadığını ve belirtilen tarihlerde İsveç’te yaşadığını anlatan Musa A., kimliğinin çalındığını ve bilgileriyle sahte kontrat yapıldığını söyledi. Bunun üzerine kan ve idrar örnekleri alınarak uyuşturucu testi yapıldı, kira kontratındaki imzalar incelendi.
ADALET YERİNİ BULDU
Soruşturma sonunda:
Musa A.’nın uyuşturucu kullanmadığı ve evde bulunan maddelerle ilgisinin olmadığı belirlendi.
Kira kontratındaki imzanın ve belirtilen telefon numarasının Musa A.’ya ait olmadığı tespit edildi.
Mahkeme, suçlamaların yeterli delile dayanmadığına karar vererek Musa A.’yı beraat ettirdi.
Hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasıyla Musa A., İsveç’e geri döndü ve çalışmaya devam etme şansı buldu.
AVUKATINDAN ÖNERİLER
Musa A.’nın avukatı Furkan Yolcu, yaşanan sürecin büyük bir mağduriyet yarattığını belirtti. Avukat, kimlik bilgilerini güvenilmeyen kişi ve kurumlarla paylaşmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu:
“Bu tür durumlarda soğukkanlılığınızı koruyun ve hukuki destek alarak hareket edin. Önlemleri almak kolay olmasa da hızlı hareket etmek mağduriyeti azaltabilir.”
Bu olay, kimlik bilgilerinin güvenliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.
Evinde 400 bin kişinin kimlik bilgileri ele geçirildi!
Sahte kimlikle dublörlü tapu dolandırıcılığı
85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.