Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan ve dün başlayan CHP 19. Olağanüstü Kurultayı tamamlandı. Kurultayda, parti tüzüğünde 'kota', 'kontenjan', 'kurultay yönetmeliği' gibi teknik düzenlemelere gidildi.
Cumhuriyet'in aktardığına göre 88 maddenin oylandığı kurultayda kapanış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
Partimiz ön seçimden vazgeçmedi. Temel olan ön seçimdir. Ön seçimler kaldırılmadı. Genel seçimlerde adaylarımızı dengeli olarak belirleyebilmek için düzenleme yaptık. Partiye ön seçim kültürünü yerleştireceğiz. Ön seçimle atama yapılanlar arasında gelenleri dengeleyeceğiz.
Ön seçimi yapacağız. Ben de ön seçime gireceğim. MYK ve PM üyelerimiz de ön seçime girecek.
Siyasi partiler yasasının verdiği yetkinin tamamını kullanmayacağız. Ön seçime gideceğiz. Şimdi bu tartışmayı bitirelim ve önümüze bakalım.
Milletvekillerimiz grup halinde yarından itibaren sahaya inecek. Vekillerimizin de hakkını yemeyelim. Vekillerimiz parlamentonun en çalışkan grubudur. Gece gündüz mecliste çalışıyorlar.
Muhtarlara yönelik çalışmalarımızı artıracağız. Muhtarları daha çok ziyaret edeceğiz.
Bu tüzüğün en önemli maddesi ön seçimin artık kurumsal bir hale gelmiş olmasıdır. Genel merkez atamasını zamanla azaltacağız. Gençlere daha çok yer vereceğiz.
2019 için daha çok çalışacağız. Türkiye'yi o diktatör bozuntusundan kurtaracağız. Size söz veriyorum.
Öte yandan, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı Muharrem İnce tarafından "cumhurbaşkanı adayını üyeler belirlesin" önerisi gündeme getirilirken, yeni tüzükte CHP'nin cumhurbaşkanı adayının, 'seçmen yoklaması, ön seçim, aday yoklaması ya da merkez yoklaması' yöntemlerinden biriyle belirlenecek.
Partinin yeni kabul edilen tüzüğünde gençlik kotası yüzde 10'dan 20'ye çıkarılırken, gençlik kollarına üyelik için yaş üst sınırı 30 olarak korundu.
PM ADAYLIĞI İÇİN DELEGE İMZASI ŞARTI
CHP kurultaylarında uygulanan 'çarşaf liste' yöntemine sadık kalınan yeni tüzükte, Parti Meclisi (PM) adaylığı için delege imzası şartı konuldu. Kabul edilen yeni tüzüğe göre PM üyeliğine aday olmak için en az 10 kurultay delegesinin ya da Genel Başkanın yazılı önerisi gerekecek. Bu düzenleme ile PM seçimlerinde çok fazla sayıda PM adayı olmasının önüne geçilecek.
MYK'YI YİNE GENEL BAŞKAN BELİRLEYECEK
CHP'li Altıok: Taşeron sınavında 'Erdoğan'ın kaç torunu var' sorusu soruldu
Daha önce hazırlanan tüzük taslağında PM'ye, mevcut tüzükte bütün üyeleri genel başkan tarafından belirlenen Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) bir kısmını belirleme hakkı tanınmıştı. Bu kapsamda, örgütlerden, idari ve mali işlerden, hukuk işlerinden, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ile genel sekreter, genel başkan tarafından belirlenecek, sayısı ve görev alanı genel başkan tarafından teşkil edilecek, diğer MYK üyelerini ise PM seçecekti.
'Atanmışlar' ve 'seçilmişler' ayrımına yol açacağı belirtilerek tepki gösterilen bu düzenlemeden de geri adım atıldı ve mevcut yönteme sadık kalındı. Buna göre MYK, yine genel başkan tarafından PM üyeleri arasından atanacak. Yeni tüzükte parti genel sekterliğinin görev alanı da daraltıldı.
Bu maddenin oylanması sırasında ise bazı milletvekilleri CHP'nin sol bir parti olduğu ve genel sekreterlik makamının görevlerinin azaltılmasına karşı çıktığı öğrenildi.
GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN İMZA ŞARTI YÜZDE 5'E DÜŞÜRÜLDÜ
CHP'li İnce: Genel başkanlar ancak teneşirle gidiyor
Kurultayda, seçimli kurultaylarda genel başkan adayı olabilmek için gerekli imza sayısına ilişkin değişiklik önergesi verildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebiyle verilen değişiklik önergesiyle, "genel başkan adayı" olabilmek için toplam delegenin yüzde 10'unun imza şartı yüzde 5'e düşürüldü. Önerge oy birliği ile kabul edildi.
Partinin 3-4 Şubat tarihlerinde yaptığı kurultayda genel başkanlığa aday olabilmek için 127 delegenin imzası gerekiyordu. Yeni düzenleme ile bu rakam 64'e düştü.
'İKİ SEÇİM KAZANAMAYAN GİDER' ÖNERİSİNE RET
Tüzük kurultayında, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı Muharrem İnce tarafından gündeme getirilen "Üst üste iki genel seçimi kazanamayan genel başkan bu görevi bırakmalı" yönünde önerge verildi. Bir grup milletvekilinin imzası ile Divan'a sunulan önerge, 100 civarında delegenin kabul oyuna rağmen reddedildi.
ÖN SEÇİM BAŞLIĞINI İÇEREN 52. MADDEDE TARTIŞMA
Muharrem İnce: Algı operasyonu yaptılar ve delegeleri kandırdılar
Kurultayda, "TBMM üyeliği için adayların saptanması" için 52'nci maddenin görüşülmesi sırasında ise tartışma yaşandığı öğrenildi.
Bu madde, daha önce de tartışmalara neden olan ancak sonradan düzenlenen "ön seçim" başlığını da içeriyor. Mevcut tüzükte toplam adayların yüzde 85'inin ön seçimle belirlenmesi hükmü yer alırken bu madde, taslakta aynı şekilde korunmuş, genel başkanın kontenjan hakkı yüzde 15 olmuştu. Ancak, kurultay sırasında bir grup delege, genel başkan kontenjanının yüzde 5 ile sınırlanması için önerge verdi. Önergenin oylanması sırasında "sayım" nedeniyle tartışma yaşanması üzerine, önerge yeniden oya sunuldu. Önerge yeterli oya ulaşamayınca madde taslaktaki haliyle oylanıp kabul edildi.
Kurultayın sabah saatlerinde üyelikle ilgili düzenlemeleri içeren 4'üncü madde delegenin onayından geçmedi.
Bunun üzerine tüzük taslağında üyeliklerle ilgili düzenlemeleri içeren 4'ten 10'a kadar olan maddeler yeniden görüşülmek üzere tüzük komisyonuna havale edildi.
Komisyonda, tüzük taslağındaki "parti çalışmalarına aktif olarak katılan ve düzenli aidat ödeyen" partili için "üye", "partiye sadece gönül bağıyla bağlı olup destek vermek isteyen" partili için ise "destekçi üye" tanımı yeniden düzenlendi. "Destekçi üye" tanımlamasının düzenlemeden çıkarıldığı öğrenildi.
İKİNCİ GÜN 12 SAAT SÜRDÜ
CHP milletvekili Pekşen'den 'sahte seçimler boykot edilmeli' çağrısı
CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gün çalışması 12 saat sürdü. Kurultayda en fazla tartışma, ön seçimle ilgili madde ile üyelik konusunda yaşandı. Bir grup milletvekili ve delege milletvekili adaylarının tamamının ön seçim yoluyla belirlenmesini isteyerek önerge verdi.
Bunun üzerine başlayan sert tartışmaların uzaması üzerine, Kurultaya bir süre ara verildi. Söz konusu ön seçimi içeren 52'nci maddenin görüşülmesi, yaklaşık 2 saat sürdü. Önerge yeterli oyu alamayınca madde taslaktaki şekliyle kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından karşı oy veren delegelerin büyük çoğunluğu kültür merkezinden ayrıldı. Taslağın diğer maddeleri ise hızlı bir şekilde oylanıp kabul edildi.
Tüzükteki son kapsamlı değişiklikler 26 Şubat 2012'deki 16. Olağanüstü Kurultay'da yapılmıştı. Sputniknews.com / Cumhuriyet
BATIRDN PARTİYİ YETER DENİZ BEYİ YEDİN DOYMADIN.
sende koltuguna yapismis bir zawallisin.
HİÇ BİR ŞEYE KAFAN BASMADIDA MATEMATİKTEMİ BİLMİYO YÜZDE 52 İLE YÜZDE 24 KARIŞTIRIYON...HADİ ORADAN ..........
ÖMRÜN YETMEYECEK ONA YANARIM...KENDİ KENDİNE VERİYON GAZI...TABİ Bİ KAÇ.....İNANAN ÇIKIYOR....GEÇTİ.ARTIK O GÜNLER MİLLET KANMIYOR
Arkadaşlar her seçimde her sandık başında her partiden partiye üye kayıtlı birer kişi artı her partinin birer bina sorumlusu kat sorumlusu mutlaka bulunuyor artı her partiden birer ikişer müşahit bulunuyor artı barajı geçmeyen partilerden görevliler artı okuldan görevli bir iki öğretmen veya müdür mutlaka bulunuyor. Oylar sayılırken iki parti nin mühür yüzünden ihtilafa düştüğü olursa il/ilçe seçim kuruluna telefon açıp soruluyor. Her partinin bir veya iki müşahidi havaya kaldırılarak sağa sola herkesin göreceği şekilde çevrilerek gösterilen oy pusulası sonuçlarını teker teker önlerindeki kağıda yazıp kendi parti il ilçe binalarına götürüyor. Dolayısıyla türkiye genelinde hangi sandıkta hangi parti kaç oy aldı diger partiler kaçar oy aldı hepsi kayıtlı artı her sandık sayımı bittikten sonra sandık başkanı ve her parti binasından gelen görevlilerce imzalanıp tutanak altına alınır. Maksat çamura yatmaksa inanmasanda hile var diye kendini inanmaya zorlarsın bazı yorumcu arkadaşlar gibi
Kk ne soyleseniz boş adam anlamıyor CHP'nin seçmeni bunu cezalandirmasi gerekir oylari yüzde 20nin altina düşse genede gideceğini sanmıyorum arkasindaki güçler buna izin vermez
100 de 52 oy almış biri dikdatör oluyorsa,100 de 25 oy alan ne ola ki?
Sen önce kendine bak bu ülkeyi yöneteçek neyin var ey cahil senden lidermi olur sen pkk lar gez dolaş ülke senin neyine
Sözler güzel, imzamı atarım. Ama misal CHP bloğu seçimden %70 alsa ve ysk bunu %40 olarak açıklasa kim nereye itiraz edecek? Son referandum normalde yüzde yetmişten fazla hdp ye oy çıkan köylerden %100 evet oyu çıktı da OHAL deyiz diye kimse araştırma bile yapamadı. Mühürsüz oy skandalı hala alınlarındadır. Durum böyleyken tek yapılacak şey beklemek. Let nature take its course.
Hangi çapla çapsız
Kötüye giden ekonomi şaha kalkmış enfelasyon dörde katlanmış dış borç milyonlarca işsiz satıla satıla bitirelemeyen devlet malı peki muhalefet neden etkisiz çünkü birbirlerine muhalefet yapıyor.
Sen chpden git bütün arkadaşlarıma yemek ısmarlayacam
En büyük diktatör sensin,,yeniliyor,yine gitmiyorsun.
Şerefiyle yenilmek de erdemdir bro, oy çalmadan, mühürsüz oy skandalı patlatmadan.
yenilen pehlivan güreşe doymazmış,,giderler mi ya,,,mesele,,ülke meselesi değil,,ulufe,ulufe.
Önce aynaya bak bay kemal 9 seçim kaybettin biraz haysiyet biraz onurun olsaydı o koltuğa yapışıp kalmazdın.sana değilde senden medet uman chpli seçmene vahki vah
Chp bugün güncel kadrosu ile mümkün değil yönetemez memleket yonetmek fabrika değilki siz fabrika yonetırsınız iki keçiyi gudumez kaybeder koyun hiç yönetemez anlatmaya gerek yok görüyorsunuz
ŞU KONUŞMALARINA BAKILIRSA EN BÜYÜK DİKTÖRLÜK KİMDE OLDUGU ANLAŞILIYOR.
DİKTATOR DURMADAN HALK OYUNU ALARAK VE KAZANARAK BASTA DURUYOR.AMA SOZDE DEMOKRAT SAHIS HER SECİM OY KAYBETMESİNE RAGMEN BASTAN İNMİYOR.BU NE YAMAN ÇELİŞKİ.DİKTATOR OLAN YERDE BASTAKİNE DİKTATOR DEMEK KOLAY İŞ DEGİLDİR.GİT KUZEY KORE'YE SEN DİKTATORSUN DE GORELİM.
Hal koyunu alarak başta duruyor mu dediniz?
He hee.... Bu yıl borsada %10000 kazandıracsğım desen daha çok inanan çıkar
İşte iktidar seçmeninin gerçek yüzü para sadece para para
CHP'nin son çırpınışları. Proje üretin kardeşim proje.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.