Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Meclis’in tatile girmesinin ardından her salı günü bir ilde grup toplantısı yapmayı kararlaştıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu hafta Edirne'de konuştu.
KKM (Kur Korumalı Mevduat Hesabı) sistemini ‘ekonominin kalbine yerleştirilmiş bomba’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu bu hesaplarıyla gelir elde edenlere seslendi.
Uzmanların ‘Kur korumalı mevduat ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bomba değil atom bombası… Kur korumalı mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum” dedi ve şunları söyledi:
“Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil”
Kılıçdaroğlu ayrıca konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Allah nasip eder, iktidar olursak, Millet İttifakı olarak havadan para kazandım, masaya oturayım, elimde viski, kadehi, parayı yatırayım, bankaya, dünyanın faizini elde edeyim, dolar garantisi verilmiş, faiz garantisi verilmiş, kar garantisi verilmiş. Bir de sıfır vergisiz. E ben bunlara izin vermem. Kimse kusura bakmasın.
Alın teri mi döktün kardeşim? Yok. Otur oraya, keyfine bak. Paranı yatır.. Oradan faiz geliri elde et. Üstelik dolar garantisi olsun. Üstelik elde ettiğim faizden ayrıca vergi ödeme. E peki çiftçinin günahı ne? Esnafın günahı ne? Sanayicinin günahı ne? Bunlar çalışıyorlar.. Riski üstleniyorlar. Öbür adamın hiçbir riski yok. Hiç ama. Dünyanın parasını kazanıyor. O paraların tamamını alacağım, bu millete vereceğim. Hiç endişeniz olmasın.”
NE OLMUŞTU?
Aralık ayında yaşanan kur krizinin ardından hükümet kur korumalı mevduatı devreye alarak mudilerin yatırımlarını TL aracılığı ile bankada değerlendirmesine ve olası kur zararının Hazine aracılığı ile karşılanmasına ilişkin düzenleme getirmişti.
Kur korumalı mevduatta hesaplar 3, 6 ve 12 aylık vadelerle açılabiliyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın haziran ayı bütçe verilerini açıklamasıyla Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) da bütçeye maliyetinin toplamda 37,2 milyar TL olduğu ortaya çıkmıştı.
Merkezi bütçeden KKM sahiplerine ödenen tutar haziranda 16,1 milyar TL olurken mayısta bu rakam 4 milyar TL olarak gerçekleşmişti. Dört ayda bütçeden KKM sahiplerine ödenen tutar ise 37,2 milyar TL oldu.
KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar arttı
Şirketlerin KKM hesaplarında geri dönüş zamanı: 87 milyarlık ödeme
Kılıçdaroğlu: "Ayçiçeği fiyatı en az 16 TL olmalı"
Kılıçdaroğlu: EYT'yi ısrar ettiğimiz için gündeme aldılar
Bununla birlikte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarının önceki hafta 1 trilyon 101,3 milyar TL’den 1 trilyon 133,8 milyar TL’ye çıktığı belirtildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.