BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKiler Holding, Generali Sigorta'yı satın aldı----

Kiler Holding, Generali Sigorta'yı satın aldı

Kiler Holding, Generali Sigorta'yı satın aldı
18 Eylül 2024 - 09:21 www.finansgundem.com

Kiler Holding ve Ekol Girişim, Türkiye'nin sigorta devi Generali Sigorta'nın çoğunluk hissesini satın aldı.

2025 yılı stratejik hedefleri doğrultusunda finans sektörüne yönelik ilgisini kamuoyuna açıklayan Kiler Holding, Generali Sigorta'nın %42'sini, grup şirketi Ekol Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ise %9'unu satın aldı. Böylece, Generali Sigorta'nın toplam hisselerinin %51'i bu iki grup tarafından devralındı. 

Sigortacılık sektöründe uzun vadeli büyüme beklediklerini belirten Kiler Holding, Generali Sigorta’nın çoğunluk hisselerini satın alarak bu sektörde önemli bir adım attı.

Bu satın alma, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile Rekabet Kurumu'nun onay süreçlerine tabi olacak. Hisse devri, ilgili onayların alınmasının ardından tamamlanacak.

Bu gelişme, Kiler Grubu’nun yeni bir sektöre girişini simgelerken, hisse devrinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla açıklamanın Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği’ne göre ertelendiği belirtildi.

Kiler Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"Kiler Grubu olarak, 2025 yılı stratejik hedeflerimiz doğrultusunda finans sektörüne yönelik ilgimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Ülkemizin uzun vadeli büyüme politikaları ve kişi başına düşen gelirdeki artıştan olumlu etkilenmesini beklediğimiz sigortacılık sektöründe de güçlü bir büyüme öngörüyoruz.

Bu çerçevede, 150 yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin grubumuz tarafından satın alınmasına karar verilmiştir.

Satın alma süreci kapsamında, Kiler Holding A.Ş. olarak, şirketimiz ve/veya grup şirketlerimiz üzerinden Arex Grup ile birlikte yapılacak muhtemel bir satın almaya ilişkin olarak Generali Türkiye Holding B.V. ile Generali Sigorta Anonim Şirketi'nin hisselerinin yaklaşık olarak %99,99'unun satın alınmasına yönelik 03.07.2024 tarihinde bir gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır. Devam eden süreçte, şirketimiz ve yukarıda belirtilen taraflar Hisse Devir Sözleşmesi (HDS) imzalamak üzere anlaşmışlardır. 17/09/2024 tarihinde HDS imzalanmıştır.

HDS uyarınca, Kiler Holding A.Ş., Generali Sigorta A.Ş.'nin toplam 69,500,000,000 adet olan paylarında 29.189.987.762 adet (%42) paya sahip olurken, grup şirketimiz Ekol Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 6.254.997.377 (%9) paya sahip olacaktır. Generali Sigorta A.Ş'nin diğer pay sahipleri sırasıyla %48 ile Arex Yatırım Holding A.Ş. ve %1 ile Arex Sigorta A.Ş. olacaktır.

İlgili hisse devir işlemi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Rekabet Kurumu (RK) onay süreçlerine tabi olup, hisse devri söz konusu onayların ardından işlemin kapanışının gerçekleşmesiyle geçerli olacaktır.

Grubumuzun yeni bir sektöre girişi anlamında stratejik bir adım olan bu gelişme hakkında, satın alma sürecinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla, bu bilginin kamuya açıklanması Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6. maddesi kapsamında 16.07.2024 tarihli ve 2024/17 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)