BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKGF ve KOSGEB kredilerine inceleme----

KGF ve KOSGEB kredilerine inceleme

KGF ve KOSGEB kredilerine inceleme
12 Mayıs 2017 - 11:54 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Akben, KGF ve KOSGEB kredilerinin beklenti dışı kullandırıldığı yönündeki eleştirileri inceleyeceklerini kaydetti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği genel kurulunda yaptığı konuşmada; sektörde kredilerin takibe dönüşüm oranı, kaldıraç oranı ve yabancı para pozisyonunun makul düzeylerde olduğunu söyledi.

Akben, "Sektörün özkaynak kârlılığının yıllıklandırılmış bakıldığında yüzde 18-19'a geleceği öngörülüyor." diye konuştu.

2017 büyümesine KGF kredilerinin yüzde 1-1.5 katkı yapmasının beklendiğini de belirten Akben, "KGF ve KOSGEB kredileri ile ilgili taşıt, döviz, ve konut alımı gibi beklenti dışı kullandırıldığı yönünde eleştiriler var; bunları da inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak nart13 Mayıs 2017 21:40

    Borcu olmayana kredi verdiler Adamlar paraları faize attılar bile İnsan borcu olana verir ki Borçlarını kapatıp rahatlasınlar

  • 15 YILLIK BANKACI13 Mayıs 2017 18:24

    KGF ADI ÜSTÜNDE KREDİYE KEFİL OLUYOR YATIRIM KREDİ BANKASI DEĞİL ARKADAŞ 160 MİLYAR YATIRIM YAPAMAZSIN 3 AYDA. BEN BANKACIYIM VE ÇALIŞTIĞIMIZ GÜVENİLİR ADAMLARA NEFES ALDIRDIK BİZ İŞYERİ ALIMI TAŞIT MAKİNE ALIMINI YATIRIM SAYARIZ KGF HAZİNE PORTFÖY GARANTİ SİSTEMİ İLE %7 SINIRIYLA PORTFÖYE KEFALET VERDİ O KADAR ELEŞTİRİ VAR DİYOR HABERDE BAKALIM NE YAPACAKLAR İŞADAMLARININ AKLİ MELEKELERİ TAŞ GİBİ BANKACILARINDA ÖYLE İKİ ELİMİZDE TAŞIN ALTINDA DEVLETE MİLLETE ZEVAL VERECEK KİMSEYLE İŞ YAPMADIK SONUÇTA TÜRK BANKACILIĞI TARİH YAZDI VE YAZMAYA DEVAM EDECEK

  • Sefa cil13 Mayıs 2017 17:55

    Bunlar gerçek borcu olanlara vermez.....

  • 15 yillik bankacı13 Mayıs 2017 01:46

    Herşeyi muhalefet görmek sizlerin alnına yazılmış ne veren akıllı ne alan haberi okumadan yorum yapıyorsun önce haberi oku !!! Ne diyor haberde krediler amacı dışında kullanıldı haaa sende o amaçsız kullananlardansan bisey diyemem amma Egerki kgf kefil oluyorsa orada herkesin hakki var gel gelelim dürüst esnafa madem senin dediğin gibi neden her yil yapılandırma çıkmaya başladı? Çok bilmiş hadi ver cevabını ? Arkadaşşşşş bana duyduğunu anlatma aç arastir öğren sorgula . başımıza ne geliyorsa sizin gibi ben herşeyi bilirim sendromundan geliyor.

  • 15 yıllık bankacı12 Mayıs 2017 22:14

    Alanında aklı var vereninde problem nerde taş gibi ekonomiye katkı sağladı isteyen muhalif olsun boş boş bankada duran mevduatlar çalışan üreten ticaret yapan namuslu insanlara teslim edildi 2 taksidi ödediler bile kgf kefaleti yokkende kredi alanların oranı %90 dır

  • eski bankacı 12 Mayıs 2017 18:37

    tahminim bu kredilerin en az yüzde 10 u batar..çünkü bu piyasada bu meblağların bu kadar kısa sürede verilmesi irasyonel bir duurum..geçici bir hedef gerçekleşme ve çeyreklik kar yazmış olabilir evet ama orta ve uzun vadede hem devlete hem bankalara hem de alan firmalara faturası ağır olabilir..

  • glckc12 Mayıs 2017 13:33

    bu incelemenin detaylı ve adil olarak yapılmasını canı gönülden diliyorum..zira sektörde birkaç banka batmak üzere olan kredilerini teminatlandırdı şeklinde söylemler var..

  • gerçek12 Mayıs 2017 13:08

    doğru kişiye doğru zamanda doğru kullanım amacı için verin demeyip..bunu bir fırsat bilerek hacim yapmak uğruna şubelere verin babam verin diye gaz verip ilk iki üç banka arasına giren genel müdür yardımcılarına hesap sorun..

  • abc12 Mayıs 2017 12:50

    devlete 15-20 milyar arası bir zarar yazacak..alan aldı veren verdi..incelesen ne olur..bankalar voleyi vurdu..çeyrek karları uçtu..ayıp ayıp..yetim hakkı.

  • alan aldı12 Mayıs 2017 12:17

    3 ayda sorgusuz sualsiz 140 milyar dağıtıldı sadece referandum için şimdi ağır geldi inceleme yapacaz neyi inceleyecen atı alan üsküdarı geçtiiiiiiiiii.bu kgf alınan paraları halk ödeyecekkkkkk evetçiler duysun .

  • esnaf12 Mayıs 2017 12:14

    32 yıllık esnafım bana KOSGEB kredisi nasip olmadı artık olmasında.emekli oldum.kosgeb ten kredi alıp araba yenileyenler.beş yıldızlı tatil yapanlar.payyonlarda harcayanlar.vs. bunların ihtiyacı varken.bize kredi ne gerek