Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sözünü ettiği Hazine destekli kredi garanti sistemine yönelik yeni modelin detayları netleşiyor. 200 milyar TL'ye yakın kefalet hacmine ulaşan Kredi Garanti Fonu'nda değişiklikler yapılacak.
Fon var olan ortaklık yapısı (devletözel) ile mevcut işleri sürdürürken, daha dinamik bir yapıya kavuşacak. Yüksek katma değer üreten sektörler ve ihracatçıyı destekleyen bir mekanizma kurulacak. Teminat yetersizliği nedeniyle krediye ulaşamayan ihracatçı, yatırımcı, teknoloji ve inovasyona yönelik işletmelerin kredi imkânlarına katkı sağlanacak.
YATIRIM VE İHRACAT KREDİSİ
Fon, Türkiye Varlık Fonu, KOBİ A.Ş gibi kurumlarla doğrudan işbirliği yapacak. Reel sektöre kredi kolaylığı sağlayan bankaların yurtdışından ucuz para bulması sağlanacak. Kredi yönlendirmesi daha sağlıklı, dönüşü mümkün yerlerde olacak.
Yatırım ve ihracat kredilerinin sistemden daha fazla pay alması sağlanacak. Büyüme ve istihdama katkı veren projelere Kalkınma Bankası ile beraber Hazine üzerinden de destek sağlanacak.
KADIN VE GENÇLERE KOLAYLIK
Kadın ve genç girişimcilere yönelik kolaylık sağlayan adımlar atılacak. Fon banka ve mali sistemi derinleştiren bir kuruma dönüşecek. Teminat ve ipotek sistemlerinde köklü bir değişiklik yapılacak. Proje ve kredi risklerine ilişkin özel bir veri tabanı oluşturulacak.
ŞİMŞEK YENİ MODELİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, garantili krediye ilişkin yeni modelin teminat yetersizliği nedeniyle krediye ulaşamayan ihracatçı, yatırımcı, teknoloji ve inovasyona yönelik küçük işletmelerin finansman imkânlarına katkı sağlaması yönünde şekilleneceğini söylemişti.
FON HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Fon, işletmelerle birlikte herkesin yüzünü güldürdü. Bankaların kredi kalitesinin bozulmasını önledi. Fon öncesinde ödenmeyen çek ve senetler çok daha yüksek seviyedeyken, bu rakamlar düştü. İşletmeler prim, vergi borçlarını aldıkları kredilerle öderken, Hazine tahsilât sağladı. Bankalar kredi artışıyla kârlılığını, devlet vergi gelirlerini artırdı. Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.