BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Keşke Türkiye'den banka alabilseydik'----

'Keşke Türkiye'den banka alabilseydik'

'Keşke Türkiye'den banka alabilseydik'
22 Haziran 2011 - 07:31 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın 4’üncü büyüğü Piraeus Bank Genel Müdürü Alexandros Manos, Türkiye'den banka almadıklarına pişman olduklarını söyledi

YUNANİSTAN’ın 4’üncü büyük bankası konumundaki Piraeus Bank’ın Genel Müdürü Alexanros Manos, “Kriz öncesinde Türkiye’den orta ölçekli bir banka satın almayı planladık. Ancak sonra vazgeçtik, keşke alsaydık. Türkiye bankacılık sektörüne giriş yapan uluslararası bankalar çok başarılı oldu. Bir dönem satışı söz konusu olan Alternatif Bank’la ilgilendik. Ancak daha sonra ondan da vazgeçtik” dedi.
Almanya’da olsak süper
İş Yatırım, Yunanlı Priaeus Bank ve Mısır’da Aktif CI Capital’in birlikte Londra’da düzenlediği ‘Doğu Akdeniz’in gizli zenginlikleri’ konulu yatırımcı konferansına katılan Manos, Yunanistan’daki kriz nedeniyle çok fazla ilgi gördüklerini ve en çok makro ekonomik göstergeler sorusuyla karşılaştıklarını kaydetti. Yunan bankalarının ülkedeki krize rağmen iyi durumda olduklarını söyleyen Manos, “Yunanistan’ın sadece bankalarını alıp Almanya’ya koyarsanız süper bir iş çıkardıklarını görürsünüz” diye konuştu.
Türk bankaları gibi esnek
Yaşadıkları krizin ülke genelindeki gibi bankacılık sektöründe de öğretici bir süreç olduğunu kaydeden Manos, şunları söyledi: “Biz de artık Türk bankaları gibi esnek ve hızlı olmayı öğrendik. Daha hızlı karar alıyoruz, gelişmeler konusunda daha iyi teknik taktikler üretebiliyoruz. Kriz öncesinde de aslında bu konuda bankalarımız etkili olmaya başlamışlardı. Ancak krizle birlikte esneklik yeteneğimizi artırdık.”
Ancak krizden kazanımlarının yeterli olmadığını belirten Manos, şunları dile getirdi: “Yunan bankaları olarak esneklik yeteneğimizi daha da artırmalıyız. Paramızı nereye nasıl harcayacağımızı çok iyi bilmeliyiz. Şu anda daha sınırlı kaynaklarla daha iyi performans gösteriyoruz. Geliştirmemiz gereken alan bu.”
Piraeus Bank satın almalar yaparak büyüdü
YÜZDE 95’in üzerinde bir oranda halka açık olan Piraeus Bank, 1916’da kuruldu. Yunanistan’da organik ve inorganik büyümesinin ardından Piraeus Bank, 2005-2007 yılları arasında Bulgaristan, Sırbistan, Mısır ve Ukrayna’dan çeşitli büyüklükte bankalar satın aldı.
Bizim için günlük hayat diye bir şey kalmadı
KRİZİN başından bu yana sabah 06.30’dan gece 22.30’lara kadar çalıştığını belirten Alexandros Manos, “Sadece ben değil bütün ekibim, hatta bütün sektör çalışanlarının bu şekilde haftasonları dahil çalıştıklarını biliyorum. Yunanistan’da günlük hayatınız krizden nasıl etkilendi diye soruyorsunuz. Söyleyeyim, günlük hayatımız diye bir şey kalmadı. Profesyonel olarak çalışanların hepsi gece gündüz işyerlerindeler. Bu da galiba Yunanlıların yeterince çalışmadığını söyleyenlere iyi bir cevap” diye konuştu. Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misterno22 Haziran 2011 17:23

    Sabah aksam calisiyorlarmis. Ee simdiye kadar akliniz neredeydi? O kadar borc biriktikten ve odeyemedikten sonra mi caliskan olmak akliniza geldi? Biraz gec kalmadiniz mi?