Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Balıkesir’de 46 yaşındaki minibüs şoförü İlyas Irmak, bir bankanın ATM cihazından çektiği kesim hatalı 5 liralık banknotu, dört yıldır saklıyor. Irmak, "Koleksiyonerler 2 bin 500 lira teklif etti. Ancak vermedim" dedi.
Balıkesir’in kırsal İnkaya Mahallesi’nde yaşayan evli, iki çocuk babası minibüs şoförü İlyas Irmak, dört yıl önce bir bankanın ATM cihazından çektiği paranın hatalı olduğunu farkedince önce üzüldü sonra sevindi. Irmak, aradan dört yıl geçmesine rağmen darphanede hatalı kesim nedeniyle bir köşesinde üçgen şeklinde bir fazlalık olan hatalı paraya gözü gibi baktığını, koleksiyonerlerin kapısını çalmasına rağmen satmadığını söyledi.
Irmak, hatalı basılmış paranın bir bakkaldan alışveriş yapmak isterken farkedildiğini, neredeyse başına iş açılacağını belirtip, "ATM’den çektiğim paralara bakmadan cebime koymuştum. Balıkesir’de yapmam gereken işleri tamamladıktan sonra evime dönerken , Paşaköy Mahallesi’nde su ve çocuğuma gofret almak için bakkala girdim. Farkında olmadan hatalı parayı vermişim. Bakkal, "Bu ne, adam gibi para ver" diyerek, 5 lirayı tezgahın üzerine fırlattı. Önce çok sinirlendim. ’Ne yani, biz adam gibi para vermiyor muyuz’ deyip tartıştım. Ancak, daha sonra paraya bakınca, tam köşesinden kıvrılmış olduğunu, kıvrılan yerden açınca paranın kenarında fazlalık olduğunu farkettim. Bakkaldan özür diledim, başka para verdim. Bakkalın tavrı ve ters konuşması çok gücüme gitti, çok üzüldüm. Daha sonra başımdan geçenleri arkadaşlarıma anlatınca paranın hatalı basılmış olduğunu koleksiyonerlerin böyle paraları biriktirdiğini, değerli olabileceğini söylediler. Bu duruma da çok sevindim. Aradan dört yıl geçti. Koleksiyonerler 2 bin 500 lira teklif etti. Ancak vermedim. Hala hatalı parayı saklıyorum" dedi.
"MERKEZ BANKASI’NA PARANIN FOTOĞRAFINI GÖNDERDİM"
Hatalı paraların ne olduğunu, ne yapması gerektiğini öğrenmek için A 476601251 seri numaralı 5 TL’nin fotoğrafını çekip, Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü’ne gönderdiğini belirten Irmak, "1 Mart 2013 tarihli bir cevap yazısı geldi. Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü Sahteciliği İzleme ve Analiz Müdürlüğü’nden gelen yazıda, söz konusu paranın aslının incelenmesine gerek duyulduğu belirtiliyordu. Aslını istediler. Ancak, paranın aslını göndermedim. Ankara’ya yolum düşerse parayı o zaman götüreceğim. Bu para benden çocuklarıma hatıra kalacak" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.