BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Keriz Silkeleme' davasına ilginç karar----

'Keriz Silkeleme' davasına ilginç karar

'Keriz Silkeleme' davasına ilginç karar
27 Mayıs 2011 - 09:13 www.finansgundem.com

2006 yılında başlayan borsa tarihinin en büyük manipülasyon davası sonuçlandı

2006 yılında başlayan borsa tarihinin en büyük manipülasyon davası sonuçlandı. Mahkeme bir kişi hariç tüm sanıkların beraatine karar verdi.
TEMMUZ 2006 yılında borsa çevrelerinde şok etkisi yaratan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) tarihindeki en büyük manipülasyon davasında 1 kişi hariç tüm sanıklar beraat etti.
‘Keriz silkeleme’ adı verilen Temmuz 2006’da 131 kişinin gözaltına alınmasıyla başlatılan operasyonda aralarında Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak’ın yanı sıra çok sayıda işadamı, aracı kurum sahibinin de bulunduğu borsa yatırımcıları gözaltına alınmıştı. Dava önceki gün İstanbul 4 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sonuçlandı.
5 yıldır devam eden davada yargılanan sanıklardan çoğu daha önce beraat etmişti. Son olarak aralarında Mecnur Çolak, Murat İlgeç, Can Dilmener, Behçet Erdem, Davut Eskinazi, Halit Acartürk gibi isimlerinden bulunduğu toplam 21 kişi suç işlemek için örgüt kurmak, diğer kişiler ise suç örgütüne üye olmak iddialarından beraat ettiler. Davada yargılanan sanıklar ayrıca, mal varlığı değerlerini aklamak suçunu işlemediklerinden dolayı bu suçtan da ayrı ayrı beraat ettiler.
Tek kişiye ceza geldi
Başladığında kamuoyunda büyük yankı yaratan keriz silkeleme davasında tek ceza alan ise sanık Mehmet Tahir Görpeoğlu oldu. Görpeoğlu’nun yurt dışına para aklamak için fonlar aracılığıyla 960 bin dolar para çıkardığını tespit eden mahkeme, sanığa 3 yıl 6 ay hapis ve 500 bin TL adli para cezası kesti. Öte yandan bu davada yargılanan bütün sanıkların maddi ve manevi tazminat davası açma haklarının olduğu belirtilirken, dava nedeniyle iş ve itibar kaybı yaşadığını öne süren bazı sanıkların önümüzdeki günlerde maddi ve manevi tazminat davası açacağı belirtiliyor.
Yelda Şumnulu/Star

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)