<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKepenk kapatma pahalıya patladı----

Kepenk kapatma pahalıya patladı

Kepenk kapatma pahalıya patladı
17 Ekim 2013 - 12:03 www.finansingundemi.com

S&P'den yapılan açıklamada, hükümetin kapanmasından, ABD ekonomisinin 24 milyar dolar kaybı olduğu açıklandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s, firmanın hesaplamaya göre, hükümetin kapanmasının ABD ekonomisine maliyetinin 24 milyar dolar olduğu belirtildi.
S&P'nin açıklamasında, 2013'te dördüncü çeyrekte elde edilen yıllık GSYİH artışının yüzde 6'sını traşladığı belirtilen kapamanın, ABD ekonomisinden 24 milyar doların yok olmasına neden olduğu belirtildi.
Kapalı kalan Ulusal Parklar'a yakın bölgede oturan Amerikalıların günlük kaybı, 76 milyon dolar olurken, ABD'nin vergi gelirlerinden de milyarlarca dolarlık zarara uğradı. Hükümetin ilk kapandığında, IHS Inc firmasının tahminine göre, kapamanın Amerikan ekonomisine kaybının günde 300 milyon dolar olacağı belirtilmişti.
Anlaşma sağlanmasaydı
Standard&Poor's'nun açıklamasında, "Borç tavanının artırılması konusunda doğan krizin 17. gününden önce limitin artırılmasını istemeyen Cumhuriyetçiler geri adım atmayarak, çözüme kavuşulmaması durumunda, piyasalarda ve Amerikan ekonomisinde Lehman Brothers'ın çöküşünden daha kötü yıkıcı etkinin görüleceği" belirtildi.
Cari harcamaların ortaya çıkan ani plansız daralmadan dolayı, hükümet harcamalarından yıllık GSYİH'nin yüzde 4 kesileceği tahmininde bulunulan S&P'nin açıklamasında, bu durumun ekonomiyi durgunluğa iteceği ve büyük durgunluktan çıkmada sağlanan bugüne kadarki ekonomik gelişmeyi de yok edeceği ifade edildi.
 Borçlanma konusunda bir anlaşmaya varılamaması durumunda, son gün olan 17 Ekim’de hükümetin fiilen borç ödeyemez duruma düşmesiyle 700 binden fazla kamu çalışanı işini kaybetmekle karşı karşıya kalırken, sadece Amerikan ekonomisi değil uluslararası piyasalar da bundan olumsuz etkilenecekti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • equation17 Ekim 2013 16:23

    imf ile dünya bankasının sahibi kim daha önemlisi amerikanın sahibi kim bil öyle yorum yaz

  • orhan 17 Ekim 2013 14:41

    sagdan soldan borc dilenmez, kendi parasini kendisi, tesislerinde basar ve piyasaya surer. bu kadar basit. bizim gibi imf kapilarinda dilenmez.