BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKendi şirketini ihbar etti----

Kendi şirketini ihbar etti

Kendi şirketini ihbar etti
30 Ocak 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Ünlü araştırma şirketinin vergi ve sigorta yolsuzluğu yapmış olabileceğini Almanya'daki ana şirkte Türk makamlarına ihbar etti

 Alman piyasa araştırma grubu GfK , Türkiye'deki yan kuruluşu olan GfK Araştırma Hizmetleri adlı şirkette vergi ve sigorta yolsuzlukları yapılmış olabileceğini ve bu konuda Türk makamlarıyla işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. Şirket dün yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:   
"Şirket, Türkiye'deki yan kuruluşunda vergi kaçırma yapıldığı konusunda kuşku yaratan bulgular elde etmiştir. İlk belirtilere göre şirketin daha önceki yönetim kadrosu, birkaç yıldır vergi ve sosyal sigorta yükümlülüklerini yerine getirmeyerek GfK'yı dolandırmıştır."
    "GfK, bu durumu Türk makamlarına kendisi ihbar etmiştir" diyen Alman şirketi Türk yetkililerle işbirliği yapacağını ve  eski yönetimde bulunan ve sorumluluk taşıyan kişilere karşı ceza ve tazminat davaları açacağını da belirtti. Şirket, GfK Araştırma Hizmetleri'nin yol açtığı olası geçmiş vergi ve sigorta mükellefiyetlerini karşılamak için 2012 hesaplarına 21 milyon euroluk bir fasıl ekleyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • latif03 Şubat 2013 00:34

    adını verseydiniz borsada söğüşlenmeyelim...ky en son duyar... atı alan üsküdarı geçince...

  • Bilocan30 Ocak 2013 18:24

    Vergi ve sigorta yükümlülüklerini yerine getirmeyerek devleti mi dolandırmış oluyorlar, yoksa GfK'yı mı dolandırmış oluyorlar? Kafam karıştı tam anlayamadım. Ayrıca bir kaç yıldır bu oluyorsa, bu şirketi denetlemesi gereken üst yönetimin kusuru yok mudur?

  • Özlem30 Ocak 2013 09:41

    Almanlar kadar dürüst değiliz yazıklar olsun .