BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis‘Kemal Derviş seçilebilirdi'----

‘Kemal Derviş seçilebilirdi'

‘Kemal Derviş seçilebilirdi'
29 Mayıs 2011 - 05:36 www.finansgundem.com

Küresel finans çevrelerinde Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı için ipi göğüsleyecek isim Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde gibi gözüküyor

Dominique Strauss-Kahn’ın cinsel taciz skandalı ilk patladığında ve istifası gündeme geldiğinde Lagarde kadar öne çıkan bir isim de eski Ekonomi Bakanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş’ti. Ancak Derviş, hafta içinde aday olmayacağını açıkladı.
Derviş açıklamasında, “Brookings Enstitüsü’ndeki akademik kariyerinden memnun olduğunu ve buna devam etmek” istediğini söylüyor. Dün İstanbul’da 2. Seçim Bölgesi gezi ve mitingleri sırasında sohbet ettiğimiz CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, “Hükümet Derviş’e destek vermedi” açıklaması yaptı. IMF başkanlığı gibi önemli görevlerde hükümet desteğinin, lobisinin şart olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yazık. Oysa uluslararası areneya iç politikadaki ayrılıklarımızı taşımamalıyız. Buralarda Türklerin görev yapması, adlarının geçmesi bizim gururumuz. Derviş’i de uluslararası bir kuruluşun başında görmek bizi gururlandırır. Orada birlik, bütünlük sergilemeliydik, AKP bunu beceremedi” dedi.

‘Politikaları hâlâ uygulanıyor’
Derviş’in aday olmasının, seçilmesinin kendisini çok mutlu edeceğini anlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Brezilya Merkez Bankası’nın başkanı bir Türktü. Son derece başarılı birisi. Brezilya ekonomisini iyi bir noktaya taşıdı. Krizi çok iyi yönetti. Kemal Derviş de Türkiye’deki ekonomik krizi çok iyi yönetti. Hâlâ onun programını uyguluyorlar. Üstelik programının değişmesi gerektiğini söylemesine karşın. Çünkü yeni bir program üretemediler. Ama biz ürettik.”
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ekonomiden sorumlu bakanların, Kemal Derviş’in adının başkanlık için geçtiği günlerde desteklerini açıklaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kemal Dervişi’in bu konudaki, bilgisini, becerisini, yeterliliğini uluslararası platformlara taşıması gerekirdi. O zaman eminim Kemal Derviş seçilebilirdi. Ama kıskançlık var herhalde” dedi.
SONGÜL HATISARU / MİLLİYET

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insaf29 Mayıs 2011 15:36

    Hicbir seyi maalesef toplum olarak yerinde tartismasini beceremiyoruz.Seviyemizin yetersiz olmasi en büyük sebep olmasi gerek.

  • Ahmet Soylu29 Mayıs 2011 10:12

    Seçilemez kardeşim.Obama siyah olduğu halde başkan olabilir ama Kemal Derviş müslüman olduğu için başkan olamaz.

  • ashill29 Mayıs 2011 09:12

    kemal dervis 2001 krizini bitiren kisi olarak rahmetli ecevitin getirdigi dunyaca taninan saygin biri. eski hukemetlerin dervisi getirmesi buyuk bi basariydi ki tayyibin dedigi gibi o hükümetler basarisiz da degildi cunku cari acik 12milyar $'a kadar dusmustu ecevitin en buyuk derdi ulke borclanmasin elin gavuruna köle olmayalım kendi imkanlarımızı kullanalımdı. simdi ise 1 senelik acik 100 milyara kosuyo. ancak tayyip talimati turk ve din dusmani fettoştan aliyo demekki fettoş efendi bi turku imf baskani gormek istememis. tayyibin bakanlari gibi dervis kürdo olsaydı destegi o zaman gorurdunuz. hatta barzaniyle turku soyleyip keko tvlere bakan simsek gibi kürtce röportajlar verirdi

  • salih29 Mayıs 2011 06:12

    Haber Kemal Derviş, resim Kemal Kılıçdaroğlu!!!!!!!!!!!!!